„Výběrové řízení právě probíhá. Předpokládaná cena rekonstrukce koupaliště a výstavby krytého bazénu je 225 až 235 milionu korun bez DPH. Samostatná rekonstrukce koupaliště by z toho měla stát mezi 80 až 100 miliony korun. Financovat to budeme pomocí úvěru,“ uvedl místostarosta Kyjova Daniel Čmelík (25, Sedmadvacítka nezávislých).

Areál má mít silně ekologický charakter. Dominantním prvkem bude zeleň. Návštěvníci se mohou těšit na tři venkovní bazény, jeden krytý, dva tobogány a spoustu dalších vodních atrakcí. Součástí budou i sauny.

600 dní na stavbu

„Maximální délka realizace rekonstrukce včetně výstavby krytého bazénu je stanovena v zadávací dokumentaci na 600 dní. Zda-li bude v příštím roce letní koupaliště již zrekonstruované a bude v provozu celé, v provizorním režimu nebo nebude, si nyní netroufnu odhadovat. Faktorů, které nejsme schopni ovlivnit je příliš mnoho,“ přiznal otevřeně místostarosta Kyjova.

Kyjov, který  má roční rozpočet přibližně 340 milionů korun, se negativních dopadů koronaviru na ekonomiku příliš nebojí. „V případě nepříznivé ekonomické situace může zastupitelstvo rozhodnout o tom, že se bude realizovat pouze rekonstrukce koupaliště. Krytý bazén vznikne určitě také, jen by se přistavil později,“ dodal Čmelík.

Krytý bazén v Kyjově dosud schází. Poptávka po něm je přitom ve městě vysoká. Radnice situaci až doposud řešila tím, že organizovala pro plavce z města bezplatné zájezdy do obcí, kde je mají. Kyjovský bazén má mít délku 25 metrů. Vedle něj bude bazén se slanou vodou, tobogán a odpočinková zóna pro matky s dětmi.

„V prvním patře bude bohatá wellness zóna, jejíž dominantou bude ceremoniální sauna, která pojme až 40 lidí. Současná denní kapacita koupaliště je cca 2300 osob. Po rekonstrukci by měla zůstat zhruba stejná,“ doplnil informaci místostarosta Kyjova.

Fotogalerie
10 fotografií