Prodal pozemky, které mu nepatřily! Po muži, jenž vystupuje pod falešnou identitou, pátrají pražští policisté. „Na přelomu let 2018 a 2019 vyhotovil několik smluv, na jejichž základě, coby samozvaný majitel jednoho pozemku na Opavsku a druhého na Ostravsku, bez vědomí a svolení oprávněného majitele, oba pozemky prodal třetí straně, čímž se obohatil o několik milionů korun,“ popsal podvodníkovo jednání policejní mluvčí Jan Rybanský.

Použil k tomu falešnou identitu i padělaný doklad totožnosti, stejně postupoval i při svých dalších podvodech. „Pod falešnou identitou a s padělanými doklady totožnosti uzavřel on-line několik finančních úvěrů, čímž poškozené společnosti způsobil škodu přesahující milion tři sta tisíc korun,“ dodal mluvčí. V občance je vždy stejná fotka, používá ale různá jména, například Daniel Burian, Julius Adamczyk či Karel Benda.

Popis zločince

Zločinec je štíhlý, měří zhruba 185 cm, má dlouhé šedé vlasy upravené do culíku v délce po lopatky, strniště a modré oči. Na prsteníčku levé ruky nosí masivní snubní prsten s kamínky. Mluví česky, nejspíš ale s polským dialektem, a při chůzi napadá na levou nohu.

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. „Pokud ho na přiložené fotografii poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jeho vypátrání, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ uvedl Rybanský. Muž může skončit až na deset let ve vězení.