Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trumpovy ženy: Ivana šokovala výroky o znásilnění, Melania vytáhla šaty za 20 tisíc

Autor: Darina Jíchová - 
15. září 2020
13:10

Ženy amerického prezidenta Donalda Trumpa mají tento týden dost napilno. Jeho první exmanželka, česká podnikatelka a bývalá lyžařka, Ivana Trumpová-Zelníčková (71) to schytala za svoje výroky o migrantech ve Spojených státech. Nechala se totiž slyšet, že někteří z nich se „oblékají neamericky a znásilňují ženy“. To její dcera Ivanka (38), poradkyně Bílého domu, dál lobbuje za „nejautentičtějšího prezidenta, kterého kdy USA měly“ a shání otci voliče. První dáma Melania (50) okouzlila Američany v jednoduchých bílých šatech, které ji vyšly v přepočtu na více než 20 tisíc korun, uvedl list Daily Mail.

Trumpová-Zelníčková podala velký rozhovor pro britskou televizní stanici ITV, ohlasy uživatelů sociálních sítí na sebe nenechaly dlouho čekat. V komentářích nejčastěji zaznívalo, že podnikatelka českého původu je „bigotní“, lidi proti sobě poštvala hlavně výroky o migrantech v USA. Prohlásila, že migranti by do USA měli přicházet jedině legální cestou.

Trumpová-Zelníčková: Migranti musí pracovat a platit daně

Nelegální migranti podle ní neplatí daně jako ostatní, navíc se prý oblékají neamericky, a někteří dokonce znásilňují ženy, s jejími výroky se ale většina lidí neztotožňuje, své pobouření dali lidé najevo hlavně na twitteru. Trumpová-Zelníčková zároveň vyzvedla přísnou protiimigrační politiku svého exmanžela.

„Vidím, že dělá skvělou práci. Je nakloněný všemu, v co věřím i já. Je republikán, stejně jako já. Dosáhl mnoha věcí zvláště v oblasti migrační politiky,“ prohlásila Trumpová-Zelníčková.

„Sama jsem migrantka a nemám s migranty problém, ale musí do USA přijít legální cestou, najít si práci a platit daně jako zbytek Američanů. Musí se stát součástí společnosti,“ uvedla prezidentova první exmanželka a matka jeho tří nejstarších dětí: Donalda mladšího, Ivanky a Erica.

Ivanka Trumpová, dcera a poradkyně prezidenta USA Donalda Trumpa Ivanka Trumpová, dcera a poradkyně prezidenta USA Donalda Trumpa | Reuters

„O jeho exmanželkách nemluvíme“

Během rozhovoru přišla řeč i na prezidenta a jeho současnou ženu, které už teď Trumpová-Zelníčková říká exmanželka. „S prezidentem můžu mluvit kdykoliv chci. Do jeho osobního života se nepletu, mluvíme o našich dětech, neradím mu. Jen mu říkám, co si myslím, že je dobře nebo špatně. O jeho exmanželkách nemluvíme,“ sdělila moderátorkám interview.

Oklikou se vyhýbala otázkám o Melanii. „Nevím, jestli je dobrá první dáma, je velmi tichá, nikam moc nechodí. Jde někam jen tehdy, když musí, a pokud už někam jde, mlčí tam,“ řekla a přiznala, že osobně s Melanií nikdy nemluvila. Naopak se během rozhovoru chlubila svou dcerou Ivankou, která podle ní půjde v otcových stopách.

Ivanka půjde v otcových stopách

„Je v Bílém domě každý den, je vedle svého otce a ví o všem, co se děje. Myslím, že se jednoho dne stane první prezidentkou, ano, to rozhodně. Je zatraceně chytrá a taky krásná,“ tvrdí Trumpová-Zelníčková.

Zatímco její matka podávala rozhovor, Ivanka shání pro otce hlasy, kde se dá. Počátkem tohoto týdne vyrazila do Severní Karolíny, kde Trumpa označila za „nejautentičtějšího prezidenta v dějinách USA“.

„Washington Donalda Trumpa nezměnil, to Donald Trump změnil Washington,“ hlásala Ivanka před shromážděnými. Během posledních tří let navštívila stát hned pětkrát, často se zde zastavuje i prezident. Oba jsou si vědomi, že Severní Karolína by pro Trumpovo znovuzvolení mohla být klíčová, hlasovat zde bude 15 volitelů. Za svou návštěvu si zatím vykoledovala jen drobnou kritiku - měla roušku pod nosem.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí.  - Reuters
Video se připravuje ...

Melania oslnila v bílých šatech, ale bez roušky

To první dáma se třetí zářijový týden věnovala panelu, jehož úkolem bylo zvednout povědomí o srpkovité anémii (SCD). Do Bílého domu si pozvala nejen vědce a lékaře, ale také dětské pacienty, kteří dědičnou krevní nemocí trpí.

Jindy poněkud zasmušilá Melania dorazila se širokým úsměvem v jednoduchých bílých šatech značky Max Mara, které ji vyšly na 21,2 tisíce korun. Doplnila je oranžovými lodičkami s vysokými jehlami.

Překvapila tím, že od nikoho nevyžadovala, aby měl na obličeji roušku. Lidé se SCD přitom spadají do rizikové skupiny a hrozí u nich větší nebezpečí, že se nakazí koronavirem.