Blesk manželé kupují už od roku 1992, kdy bylo v trafikách k mání jeho první číslo. No a jelikož je paní Alena soutěživý typ, pravidelně se zapojuje nejen do Trháku, ale i do dalších soutěží. Teď si díky tomu sáhla na slušný balík peněz.

„Koupím si komodu do koupelny a taky něco na sebe. Třeba nějaké hezké boty,“ povídala redaktorovi Blesku, který přivezl šek na kulatou sumičku. „Ale mně slíbila novou milenku, že mi koupí. Jenže jsem dnes neumyl nádobí, tak asi nic nebude,“ přerušil se smíchem její plánování manžel Václav

S Bleskem už brala i papiňák

Pro paní Alenu to nebyla s Bleskem první výhra. „Jsem hráč. Takže luštím křížovky, posílám tajenky a vyhrála jsem třeba kosmetiku. A díky Blesku mám i papiňák,“ pochlubila se. Že vyhrála deset tisícovek, nejdřív manželovi neřekla. Práskla mu to až dcera.

„Hned mi říkal, že uděláme hostinu. Takže to určitě oslavíme,“ povídala. Trhák bude hrát dál denně. „Každé ráno chodím pro pečivo a vždycky koupím i Blesk. Tak vás ráda zase uvidím,“ rozesmála se.

Je to pěkné počteníčko!

Blesk čte u Kurelových celá rodina. „Já ho projedu pokaždé celý, manžel má rád hlavně zpravodajství ze sportu. Noviny si pak vždycky ráda přečte i moje čtyřiadevadesátiletá maminka,“ vypráví Alena, která je s manželem již v důchodu. „Buď něco děláme na zahradě nebo ve volných chvílích bereme do ruky Blesk. Je to pěkné počteníčko,“ doplňuje Václav.