Výčet společných melodií, filmových hitů a písniček pro děti by zabral hodně popsaných stránek. Jejich písně už dávno zlidověly a není snad člověka, co by neznal Není nutno z pohádky Tři veteráni.

„Měl tam něco jinýho, já mu říkal, že tohle ne. No to bylo strašný, fakt strašný. Původně tam bylo, máš závoj z oblaků, kaštánku můj, a to se mi nelíbilo,“ popsal začátek sporu Uhlíř v pořadu TV Prima 7 pádů Honzy Dědka.

Svěrák mu na to řekl, že to takhle zkrátka zůstane, že už nevymyslí nic dalšího. A bylo vymalováno. „Nemluvili jsme spolu dlouhé dva měsíce a ani si nezavolali. Dokonce jsem mu napsal dopis, a nic,“ prozradil Jaroslav. K usmíření došlo, až když se potkali po prázdninách.

Začali se spolu bavit, jako by se nechumelilo. Jejich spolupráce k úlevě všech pokračuje a doufejme, že ještě dlouho nás budou těšit svými hity. Dodnes Uhlíř jezdí po festivalech a baví diváky. Přitom vůbec zpívat nechtěl, psal pouze muziku. „Jednu moji píseň nechtěl nikdo zpívat, tak jsem musel sám,“ řekl o svých pěveckých začátcích.

CHVÁLÍM TĚ, ZEMĚ MÁ

Tento text za to mohl...

Máš závoj z oblaků,

kaštánku můj...

...a takhle to dopadlo:

Máš závoj z oblaků

(Máš závoj z oblaků)

Bílých jak sníh

(Bílých jak sníh)

Hvězdo má, bárko zázraků

(Hvězdo má, bárko zázraků)

Na nebesích

(Na nebesích)

VIDEO: Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice Aktu.cz

Fotogalerie
40 fotografií