Byt o velikosti 85 m2 měl složitý půdorys, který vyžadoval, aby architekti navrhli 44 kusů nábytku a pracovali s netradičním uspořádáním. K dokončení industriálního vzhledu přidali další kusy nábytku, z nichž většina pochází z padesátých let minulého století.

Majitel loftu nechal tvůrcům z ateliéru Formafatal volné ruce při navrhování. Jediným limitem pro ně byl rozpočet.

Zcela zásadním rozhodnutím bylo nezachovat v bytě zabudované standardy od developera. Nudné prvky architekti odstranili a vnesli do interiéru sofistikovanou průmyslovou atmosféru. 

Ze stěn a stropů kuchyně byl odstraněn sádrokarton. Architekti ho nahradili prefabrikovanými betonovými deskami, které dodávají interiéru syrový dojem. Podlahy tvoří pohledový beton, který příjemně doplňuje barevnou paletu.

Zemité tóny v interiéru doplňují různé odstíny šedé a černé, takže vizuálně sjednocují jednotlivé prostory. Velká terasa hned vedle hlavního obytného prostoru dodává interiéru cenné metry navíc a vnáší do prostoru denní světlo.

Úžasné řešení je v předsíni, kde místo klasického věšáku najdete atypický policový systém s háčky, který je připevněný ke zdi. Vyrobený je celý z masivního železného prutu.

Fotogalerie
22 fotografií