Jako první se k plotně v pondělí postaví Jiří (58), kterému nikdo neřekne jinak než Jerry. Invalidní důchodce žije sám jen s pejskem a do kamery se svěří se svým celoživotním snem: stát se kuchařem. Bohužel se mu nevyplnil, tak si alespoň zavařil v televizi. Jerry se nebojí riskovat a sází na zvěřinu. Uspěje s ní ale u svých soupeřů? A jak si hosté pochutnají na lívancích, které budou plavat v oleji? Dokonce i sám hostitel bude o svém menu pochybovat… Jerrymu se ale u stolu sejde sympatická parta, a tak mu dobrý pocit nikdo nezkazí. Dokonce ani příliš nenadávají, když jim polévku servíruje studenou…

V úterý své kuchařské schopnosti předvede číšník Jirka (22), který by rád všem dokázal, že i mladí lidé se umí postavit k plotně. Své hosty ale pozve do vypůjčeného prostoru. Nebude jim vadit, že nejsou u Jirky doma? A jak to vlastně Jirkovi půjde v jiném prostředí? Mladý muž nenechává ale nic náhodě. Všechno, co by se mohlo pokazit, udělá pro jistotu předem. Co kdyby… Bude však třeba podávat náhradní pokrmy, nebo se Jirka rozhodne pro ty čerstvé? A jak se hosté budou tvářit na domácí burgery, co jsou podle nich na každém kroku k dostání a každý má tendence je srovnávat?

VIDEO: Nedopečené stejky v Prostřeno!: Komu vadí krvavé maso?

Video
Video se připravuje ...

Nedopečené stejky v Prostřeno!: Komu vadí krvavé maso? 

Ve středu předvede, co u plotny dovede, jediná dáma skupiny, Kristýna (29). Učitelka v mateřské školce připraví zajímavé, zdravě znějící fitness menu - například mrkvovou roládu nebo ovesné bliny (placky velmi podobné palačinkám, oblíbené zejména v kuchyních slovanských zemí a také židovské kuchyni - pozn.red.) Blinů se pánové doslova bojí, jelikož netuší, co se pod tímto názvem skrývá. „Neustále mně to vrtá hlavou, s tímto předkrmem jsem se ještě nesetkal, takže nemám představu, jak to ladí,“ dumá například Jerry. Jirka, který nejí sýry, se zase obává, že odejde od Kristýny hladový. Ukáže se však, že tyto strachy nejsou na místě, sympatická hostitelka si všechny získá – nejenom svým kuchařským umem, ale také svou milou povahou a věčným úsměvem na rtech.

Předposlední večer, ve čtvrtek, soutěžní večeři nachystá Patrik (25). Bývalý fotbalista do poslední chvíle nevěděl, kde bude vařit. Plány se mu změnily pro nemoc v rodině a nakonec ho zachránil kamarád a půjčený byt – jenomže bez trouby. Z Patrikova pečeného cheesecakeu se rázem stane cheesecake nepečený, akorát recept si musí vyhledat na internetu. Patrikovi ale sebevědomí nechybí a tak se ve vypůjčené kuchyni bez trouby pustí i do přípravy stejků. Jenže ty nakonec vyjdou dost krvavé a ne každému to chutná… „Tak si to zamaskuj omáčkou,“ radí spolustolující brblajícímu Jerrymu. Kristýna si však pochutná. „Zvládl jsi to úplně super,“ lichotí Patrikovi.

VIDEO: Emotivní chvilka v Prostřeno!: Dojemné vystoupení dětí ze speciální školy

Video
Video se připravuje ...

Emotivní chvilka v Prostřeno!: Dojemné vystoupení dětí ze speciální školy 

Posledním hostitelem se stane pohodář a rentiér Luboš (47). Ten nechce zvítězit pro sebe, ale chce výhru předat speciální škole, kam chodí jeho syn, postižený těžkým autismem. Luboš nejenže hosty se svým plánem seznámí, ale také je do školy vezme na zábavu - konkrétně na divadelní představení. A všechny to chytne u srdce. „Mě osobně to strašně dojalo, já to nemůžu ani říkat, mně je hned do breku,“ přizná Jerry pohnutě. Luboš ale rozhodně nechce hrát na city, chce hlavně pořádně uvařit. Pro hosty upeče kus prasete na rožni a připraví i další pochoutky. Jak poslední večer dopadne a kdo to celé nakonec vyhraje? A budou mu výhru přát i ostatní? Nechte se překvapit, do poslední chvíle to bude napínavé!

Fotogalerie
7 fotografií