Ještě předtím, než se dveře do strašnického krematoria v jedenáct hodin otevřely, začaly se k této moderní budově v sousedství Vinohradského hřbitova scházet známé celebrity, aby vzdaly poslední hold někdejší reprezentantce v běhu Jiřině Fikejzové, která se už od poloviny 50. let věnovala hudbě. Spolupracovala s orchestrem Karla Vlacha a je podepsána pod desítkami populárních písní, například pod největšími hity Karla Gotta (†80) či Evy Pilarové (†80). A samozřejmě také Marie Rottrové (78) a Václava Neckáře (76).

Hvězdy na jejím pohřbu pochopitelně nechyběly. Neckář, pro něhož Fikejzová otextovala písně Massachusetts nebo Celou noc, se dostavil s růžovými růžemi, rudou růži zvolila zase Giovanna Roklová (79), vdova po skvělém pianistovi Rudolfu Roklovi (†55). Kromě výše zmiňované Rottrové, jíž to neskutečně slušelo, dorazili také textař a zpěvák kapely Sputnici Eduard Krečmar (78) či hudebník Václav Hybš (85).

VIDEO: Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou 

Video
Video se připravuje ...

Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou. Aleš Brunclík

Pozůstalí dodržovali patřičné rozestupy a chránili se rouškami, když se chodili klanět k rakvi a velkému portrétu zesnulé Fikejzové. Pokládali k němu květiny a věnce. Při kondolování pak roušky odkládali, aby vyjádřili soustrast podáním ruky, objetím či polibky. Není pochyb, že v naší hudební scéně bude tato dáma, která za svůj dlouhý a krásný život napsala také několik scénářů pro pražské Divadlo hudby, pro Československou televizi a Československý rozhlas, velice chybět.

VIDEO: Rodinná přítelkyně Krampolové Ivana Němečková na rozlučce s Haničkou (†59): Co se dělo uvnitř?

Video
Video se připravuje ...

Rodinná přítelkyně Krampolové Ivana Němečková na rozlučce s Haničkou (†59): Co se dělo uvnitř? Blesk TV

Fotogalerie
36 fotografií