Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladý muž (33) nabídl babičce (86) pomoc s nákupem: Na poli ji pak brutálně znásilnil a zmlátil

Babičku (86) brutálně znásilnil a zmlátil mladý násilník (33): Prosila ho, aby přestal
 (Autor: Twitter Swati Maliwal, archiv)
Autor: jžk - 
10. září 2020
22:22

Stará žena zrovna čekala na mlékaře v pondělí ráno před svým domem v Dillí, když k ní přistoupil mladík s tím, že ji zavede do obchodu s mlékem. Místo toho ji však vzal na nedalekou farmu, kde ji brutálně znásilnil na poli!

Řekl jí, že její mlékař dnes nepřijde a nabídl se, že ji vezme někam, kde mléko mají,“ uvedla pro BBC Swati Maliwalová, vedoucí výboru Práv pro ženy v Dillí. Stařenka mu s ochotou důvěřovala a následovala ho až na nedalekou farmu, kde ji znásilnil.

„Stále plakala a prosila ho, aby ji pustil. Řekla mu, že by mohla být jeho babička,“ popsala hrůzný čin Maliwalová „On ale její prosby ignoroval, a když se snažila bránit, nemilosrdně ji zmlátil.“ Křik a pláč uslyšeli místní vesničané, kteří se rozeběhli stařence na pomoc a zadrželi násilníka, kterého předali policii.

Žena má modřiny po celém obličeji i těle, a mimo vaginální krvácení utrpěla i extrémní trauma. Pohled, který se paní Maliwalové při návštěvě zubožené stařenky naskytl, byl podle jejích slov „srdce lámající“.  Aktivistka pro násilníka požaduje trest smrti, dokonce se obrátila na vrchního soudce v Dillí, aby případ urychlil.

Indie byla v roce 2018 klasifikována jako nejnebezpečnější místo pro ženy, a to právě kvůli vysoké míře domácího a sexuálního násilí. V necelých 94 % případů proběhlo znásilnění lidmi, které oběti znaly, často se jednalo o rodinné příslušníky, přátele, partnery či zaměstnavatele. Podle Indického národního průzkumu zdraví až 80 % žen, které byly napadeny, čin neohlásí.

Instruktor prevence sexuálního násilí Altamash Khan, který spolupracuje s neziskovou organizací „Muži proti násilí a zneužívání v Bombaji“, si myslí, že by ke snížení sexuálního násilí mohlo dojít ve chvíli, kdy by Indové jakožto společnost „dokázali odštípnout zastaralé patriarchální hodnoty“ a nepřehlížet i takové drobnosti, jako jsou slovní sexuální narážky na ženy na ulici.

Znásilnění je jedním z nejrychleji rostoucím trestným činem v Indii. Úřad National Crime Records Bureau uvel, že mezi lety 2001 až 2017 se počet útoků zdvojnásobil. Každá čtvrtá oběť znásilnění v Indii v roce 2018 byla nezletilá a více jak 50 % z nich bylo ve věku 18 až 30 let.

Wells ( 10. září 2020 23:35 )

Uříznout jim ptáka bestiím. Nestydí se znásilnit i malé děti včetně miminka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání