Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Tipy na víkend: Začínají vinobraní! Zajděte na festival sportů, soutěž dřevorubců i za Broučky

/
  • Neseďte doma! Vyberte si některý z našich tipů a vyražte za zábavou a poznáním.
    10. září 2020 ● 16:59

    Pokud vás už sezení doma nebaví, vyberte si některý z našich tipů na víkend, které byly vypracovány ve spolupráci s agenturou CzechTourism a portálem kudyznudy.cz. Víkend 12. a 13. září se opravdu vydaří, bude slunečno a teploty kolem 25 stupňů.

  • 1.

    Dny evropského dědictví

    Dny evropského dědictví jsou akcí, která každoročně otevírá co nejvíce zajímavých a výjimečných architektonických, archeologických a církevních památek, muzeí, galerií i knihoven a dalších zajímavých objektů. Letos se konají od 12. do 20. září, zahájí se v sobotu v 10 hodin v Olomouci. Kam se můžete vydat, najdete ZDE

    Orloj a radnice v Olomouci
    Autor: olomouc.eu

  • 2.

    Jízdy Světa motorů

    Ve třech českých městech můžete v průběhu září zažít Jízdy Světa motorů a vyzkoušet čerstvé automobilové novinky mnoha značek. Poprvé se Jízdy Světa motorů rozjedou v Praze 12. A 13. září (OC Letňany), poté v Brně 19. A 20. září (OC Olympia) a Plzni 26. a  27. září (OC Olympia). Automobily pro vás budou připraveny vždy v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin. Více čtěte ZDE

    Lidé si na náplavce užívali první den velkolepé výstavy Auta na náplavce.
    Autor: Blesk:Daniel Cernovsky

  • 3.

    Wanado Festival

    Pokud hledáte nějaký sport pro sebe nebo pro své děti, zajděte na festival Wanado. Už deset let inspiruje k pohybu a pomáhá s výběrem správného sportu od prvních krůčků. Na Branické louce v Praze 4 si budete moci v soboru od 10 do 17 hodin mnohé vyzkoušet, připraveny jsou ukázky i soutěže. Účast přislíbili i známí sportovci či trenéři.

    víkendové akce
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 4.

    Plav pomáhat, pádluj pomáhat!

    V sobotu se na pražském Střeleckém ostrově uskuteční druhý ročník charitativního závodu Prague City Swim. Závodní dráha kolem ostrova měří 1650 m, ale lze si zvolit i kratší trať. Připravena je i varianta pro děti a pacienty s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). Právě jejich podpoře je závod věnován, peníze vybrané na startovném poputují na osobní asistenci, pomoc fyzioterapeuta a činnost koordinátorek týmu. Do závodu se zapojí i řada známých českých osobností.

    víkendové akce
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 5.

    Na víno, na pivo, na něco k snědku

    *Praha - oblíbený festival Pivo na Náplavce mění se název, termín i místo konání. Pod názvem Pivo v Tržnici proběhne v pátek a v sobotu. Celkem 40 tuzemských minipivovarů představí své pivní speciály v první polovině září v Pražské tržnici v Holešovicích.

     

    *Praha – Vinohradské vinobraní se koná v pátek a v sobotu na náměstí Jiřího z Poděbrad. K ochutnání budou vína tuzemská, zahraniční i burčák.

     

    *Praha - v sobotu proběhne na Ohradském náměstí na Praze 13 již sedmý ročník kulinářského festivalu Ohrada Food Fest. Festival připomíná svou velikostí vesnická posvícení a nabízí jedinečné gastronomické zážitky.

     

    *Praha - tradičně proběhne v Zámeckém areálu Ctěnice každoroční moštování a sklizeň jablek ze zámecké štěpnice. Pro rodiče s dětmi je připravený celodenní program a trh s občerstvení.

     

    *Kostelec nad Černými Lesy – oblíbené Černokostelecké vykulení se koná v sobotu. Kromě pivních lahůdek zde poznáte bednářské řemeslo a další program.

     

    *zámek Kačina u Kutné Hory - vinobraní a dožínky na Kačině je největší akcí tohoto druhu v regionu. Atmosféru můžete začít v sobotu.

     

    *Roudnice nad Labem - Slavnosti vína a burčáku a zároveň hudební festival s programem na dvou scénách. To je Roudnické vinobraní, které letos proběhne v sobotu.

     

    *hrad Točník – o víkendu se tu uskuteční hradní slavnosti a vinobraní jako za dob Václava IV.  Nebudou chybět šermíři, kejklíři, tanečnice a hudebníci.

     

    *Chrást - tradiční pokrmy a nápoje z jablek, medové dobroty, cimbálová muzika i divadlo pro děti – t je sobotní program zdejších slavností.

     

    *Hospital Kuks - 14. ročník vinobraní proběhne o víkendu, čeká vás degustace výborného vína i sladkého burčáku.

     

    *Teplice – minipivovary i pivovary předvedou své zlatavé moky v pátek i v sobotu na Zámeckém náměstí

     

    *Rosice - 12. ročník aromatického festivalu se koná v sobotu. Nebude chybět farmářský trh a spousta česneku. Samozřejmostí je i doprovodný program pro všechny věkové kategorie.

     

    *Prostějov - tradiční lidový jarmark s celodenním kulturním programem a přehlídkou hanáckých souborů a ochutnávkou spousty dobrot se koná celý víkend.

     

    *Ostrava – burgry rozličných chutí, ale i hranolek, zmrzlin a drinků ochutnáte na Burger Food Festivalu, který se koná od pátku do neděle ve Foru Nova Karolina

     

    *Malá Morávka – Festival řízků se koná o víkendu v údolí Malé Morávky a Karlova pod Pradědem

    Vinobraní právě začínají!
    Autor: archiv

  • 6.

    Den české historie

    V Křivosudově se v sobotu představí kluby vojenské historie prezentující ozbrojené síly USA, Velké Británie, Německa a 1. čs. armádní sbor. Po obci tak můžete projít pásem táborů a demarkačních linií a to od amerického campu, přes checkpoint britské armády až po německý zajatecký tábor. Akce se koná v sobotu od 10 hodin.

    víkendové akce
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 7.

    Svatohorská šalmaj

    Historická slavnost se koná v sobotu. V 9.30 hodin vychází dobový průvod z náměstí T. G. Masaryka v Příbrami na Svatou Horu k uvítání historické postavy arcibiskupa Arnošta z Pardubic. Celý den je připraveno plno divadelních představení i hudebních vystoupení nejen pro děti. Náměstíčko je navíc plné krámků s řemeslníky a hokynaří. Součástí je i závod dvojic hasičů s dýchacím přístrojem v běhu do schodů na Svatou Horu.

    Bazilika na Svaté Hoře
    Autor: Blesk - Martin Hurda

  • 8.

    Soutěž dřevorubců

    Timbersports je moderní podoba dřevorubeckých soutěží a právoplatný adrenalinový sport. Obdivovat novodobé drvoštěpy můžete v pátek a v sobotu ve sportovním areálu v Hluboké nad Vltavou. Součástí akce je i bohatý doprovodný program v podobě koncertů, dílniček i pátečního ohňostroje.

    víkendové akce
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 9.

    Věda je zábava

    Dny vědy a techniky, které v Plzni pořádá Západočeská univerzita, zaplaví univerzitní studovny a laboratoře a také centrum města bublajícími kádinkami, blikajícími monitory, laserovými a virtuálními technologiemi a dalšími technickými vymoženostmi. Experimenty a pokusy uvidíte ve 32 stáncích v pátek a v sobotu.

    ...
    Autor: Shutterstock

  • 10.

    Zahrada Čech

    Akce patří mezi největší výstavy svého druhu nejen na Severu Čech je zaměřen na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody. Návštěvníci se mohou od pátku až do 19. září v Litoměřicích těšit na pestrost v sortimentu jednotlivých vystavovatelů, řadu novinek i bohatý kulturní program.

    víkendové akce
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 11.

    Kováři na zámku

    Mezinárodní kovářské sympozium se uskuteční o víkendu na zámku Bečov nad Teplou. Umění práce s kovem i ohněm tu předvede řada kovářů, kterým budou pod rukama vznikat jedinečné umělecké předměty.

    víkendové tipy
    Autor: Foto Blesk, CzechTourism a archiv pořadatelů

  • 12.

    Kynologové v akci

    Akce nazvaná Den s Kynologickou záchrannou jednotkou se uskuteční v sobotu v Björnsonově sadu v Brně. K vidění bude práce záchranářských psů, kteří pomáhají například při vyhledávání lidí zasypaných v sutinách, pátrají po ztracených osobách, připraveny budou ukázky výcviku. Dozvíte se také, jak dát první pomoc psovi.

    ilustrační foto
    Autor: Policie České republiky

  • 13.

    Špilberk žije

    Špilberk v Brně žije i po Bílé hoře. Akce pro celou rodinu zavede návštěvníky do 17. století. Nabídne zvýhodněné vstupné, soutěžní hru pro děti, historické ukázky, jarmark či speciální prohlídky. Konat se bude v sobotu a v neděli vždy od 10 do 18 hodin.

    víkendové akce
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 14.

    Srdeční procházková trasa

    V Olomouci se v pátek konáakce Pacientský den Fakultní nemocnice Olomouc. K dispozici bude také první Srdeční procházková trasa, ta bude vyznačena speciálními oranžovými židlemi celý měsíc - až do 12. října. Návštěvníci se mohou těšit na krátké komentované srdeční procházky, měření glukózy a cholesterolu, konzultace s odborníky z FN Olomouc, cvičení pro zdravé srdce a další aktivity.

    Srdeční procházka
    Autor: FN Olomouc

  • 15.

    Egypt v Národním muzeu

    Na 300 naprosto výjimečných exponátů z dob starověkého Egypta, které jsou staré na pět tisíc let, můžete obdivovat v Národním muzeu v Praze. Unikátní výstava Sluneční králové, jejíž exponáty si muzeum pojistilo na miliardu, je opravdovou lahůdkou. Zhruba 90 artefaktů pro výstavu prochází z Egypta, další jsou zapůjčeny ze světových muzeí nebo jsou součástí československého podílu na nálezech učiněných v Egyptě. Expozice je zaměřena na období egyptské říše, kdy v lokalitě Abúsír vznikaly velké pyramidové komplexy. Výstava bude přístupná do konce října. Více čtete ZDE

    V Národním muzeu byla zahájena obří výstava Sluneční králové o starověkém Egyptě.
    Autor: Robert Klejch

  • 16.

    Broučci na výstavě

    Výstava loutek k připomenutí výročí 100 let od narození Arch. Zdeňka Podhůrského, jednoho z našich největších loutkářů a výtvarníků, autora půvabných loutek k večerníčkům Broučci a dalších se koná v Galerii Novoměstské radnice v Praze 2. Vystaveno je tu od 4. září do 4. října přes 200 originálních dřevěných loutek.

    Broučci
    Autor: Blesk:Daniel Černovský

  • 17.

    Večerníček má narozeniny

    Pařezová chaloupka, kde bydlí Křemílek a Vochomůrka, Krtečkovo autíčko, bouda Maxipsa Fíka, podlý Trautenberk a rekvizity z dalších klasických pohádek, které vyprovází děti do hajan, si můžete prohlédnut v Galerii České televize v Praze na Kavčích Horách. Večerníček totiž slaví 55 let! Interaktivní výstava, kde si děti mohou vyzkoušet i dabování kreslených postaviček. Do galerie můžete zavítat až do května 2021. Více čtěte ZDE

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 18.

    Království zmenšenin

    Království zmenšenin, park Boheminium v Mariánských Lázních, láká na unikátní atrakci, nejmenší koně světa. Zdejší stádo tvoří trojice klisen, Kačenka (1), Fany (12) a její téměř dvouměsíční hříbě Sofie. Lichokopytníci, kteří narostli zhruba do velikosti německé dogy, se stylově pasou u modelů hradů, zámků a významných památek Česka. Těch je v celém parku 75, všechny v měřítku 1:25. Na tvorbě modelů se podílejí vězni z Horního Slavkova na Sokolovsku. Více čtěte ZDE

  • 19.

    Muzeum Čtyřlístku

    Muzeum Čtyřlístku, jediné komiksové muzeum u nás se nachází v Zámku Doksy. Legendární Fifinku, Pinďu, Bobíka a Myšpulína tu najdete v životní velikosti. Můžete si zaboxovat v Bobíkově tělocvičně, podívat se na pohádku a k tomu se dozvíte, jak se takový komiks tvoří. Zámek navíc nabízí i nový historický prohlídkový okruh je plný interaktivních prvků a dětem se bude líbit i Labyrint strašidelných pohádek.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

    Fotogalerie
    23 fotografií

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy