Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žháři (18, 22) zapálili tři budovy ve Vejprtech: Policisté je chytli při činu

Autor: ČTK, VaB - 
9. září 2020
16:15

Chomutovští kriminalisté obvinili dva muže ve věku 18 a 22 let, kteří podle jejich zjištění začátkem týdne úmyslně založili požáry ve Vejprtech na Chomutovsku. Jeden z mladíků čeká na výsledek vyšetřování ve vazbě.

Muži jsou obviněni z trestného činu poškození cizí věci spáchaného ve spolupachatelství. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí chomutovské policie Miroslava Glogovská.

„K událostem došlo v noci ze šestého na sedmého září, kdy postupně začaly hořet tři neobydlené objekty v ulicích Boženy Němcové, Tyršova a Husova,“ uvedla Glogovská.

Šlo o bývalou truhlárnu, výrobní halu a o opuštěný rodinný dům. Majitelům vznikla podle předběžných odhadů škoda nejméně 4,5 milionu korun. Konečná výše škody zatím nebyla vyčíslena. V souvislosti s požáry nebyl nikdo zraněn. 

Policisté oba muže zadrželi na místě posledního z požárů těsně po jeho vzniku. Během uvedené noci zadrželi pět podezřelých, z nichž dva výše zmíněné muže po provedeném šetření obvinili. Vyšetřovatelka pak podala podnět ke vzetí obviněných do vazby. Státní zástupce i soud návrh u mladšího z mužů akceptovali a dotyčný byl převezen do vazební věznice.

Vyšetřování pokračuje, prověřována je i možná souvislost s okolními požáry z poslední doby, dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání