Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Opilý mladý řidič vjel na dálnici D3 do protisměru! Než ho našli, dvakrát boural

Jízda vozidla v protisměru (ilustrační foto)
Jízda vozidla v protisměru (ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
8. září 2020
09:32

Opilec se hnal po dálnici D3 protisměrem, stihl dokonce nabourat i do svodidel. Policisté dálnici museli uzavřít. Než ale šoféra se 2 promile v krvi našli, stačil dvakrát havarovat.

Jihočeští policisté přijali v neděli oznámení o vozidle VW Passat, které jede po dálnici D3 směrem na Prahu, ale v pruhu, který vede do Českých Budějovic.  

„Na místo určení okamžitě vyrazili policisté místně příslušného chotovinského dálničního oddělení, dále pak táborští dopravní policisté a policisté místně přilehlých obvodních oddělení Veselí nad Lužnicí, Soběslavi, Sezimova Ústí a Tábora. Dálnici okamžitě uzavřeli a zkontrolovali uložené úseky,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. 

Vozidlo i s řidičem (27) se jim podařilo najít na 80. kilometru, tedy o deset kilometrů dál, kde ho viděli lidé. Za volantem seděl očividně opilý muž, opakovanou zkouškou mu naměřili bezmála dvě promile. 

„Díky malému provozu v časných ranních hodinách žádné auto  nenaboural. Zato však dvakrát havaroval do svodidel, a to na 83. a 84. kilometru. Dokázal to jak vpravo, tak vlevo ve směru své jízdy. Poškozením vozidla a svodidel způsobil dle prvotního odhadu souhrnnou škodu ve výši 120 000 korun,“ doplnil Doubek. 

Další řidičova cesta povede k soudu, kde se bude zpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí trest až tří let za mřížemi. „Pomyslnou ,třešničkou na dortu‘, s ohledem na závažnější porušení zákona již méně podstatnou, je ta skutečnost, že se na dálnici vydal bez dálniční známky,“ zakončil mluvčí. Vypadá to, že chybějící dálniční známka bude skutečně ten nejmenší problém mladého muže.

PPP150W ( 8. září 2020 12:24 )

Měli by ho pustit. Měl bromhexin, vánoční vůni a žvýkal. Navíc mohl být přístroj ovlivněn vlnami. Stejně jakk v případě mostecké soudkyně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání