Herečka, kterou proslavila především role Popelky, dojemně zavzpomínala na zesnulého Jiřío Menzela. „Byl úžasný, hravý, prostě báječný. Měl velkou trpělivost, kterou nám obětoval, když nás učil časovat gagy, aby z toho vyšel fór,“ vylíčila pro Radiožurnál Šafránková, která si pod vedením Menzela zahrála například ve snímcích Slavnosti sněženek či Vesničko má středisková.

Ale pojila je spolupráce i na prknech, která znamenají svět. „Strávili jsme spolu strašně zkoušek v divadle. Byla jsem mladá holka, pro mě tohle byla úžasná škola. On spíš pípal, nebyl slyšet. Museli jsme být potichu, abychom slyšeli, co vůbec říká a co si myslí,“ promluvila o spolupráci, kterou si vyzkoušela například při tvorbě komedie Tři v tom.

VIDEO: Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82)

Video
Video se připravuje ...

Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82). Instagram

V pozdějších letech spolupracovali například i na snímku Donšajni. „Procestovali jsme spolu kus Indie. Ne že bychom byli takoví cestovatelé, ale protože nelétala letadla. A potřebovali jsme se ze spoda dostat do Púne, kde měl přednášky ke studentům. Bylo to zábavné, opice nám skákaly na kapotu, on byl neukázněný, pořád plaval v bazénech a různých vodách, kam já bych si nikdy netroufla,“ vyprávěla Libuše, která už se veřejnosti spíše straní. O to jsou její slova vzácnější.

„Byla to unikátní osobnost. Pořád chci doufat, že měl svoje žáky na FAMU a kolem sebe spoustu lidí, kteří se od něj učili a kteří měli hodně co nasát z jeho osobnosti. Já doufám, že jsme ho neztratili,“ dodala pohnutě pro Radiožurnál oblíbená herečka.

VIDEO: Smrt Jiřího Menzela: Kolega promluvil o výčitkách a odpuštění. A Klus šel kvůli rakovině dohola

Video
Video se připravuje ...

Smrt Jiřího Menzela: Kolega promluvil o výčitkách a odpuštění. A Klus šel kvůli rakovině dohola. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
43 fotografií