Kdo očekává „tradiční věty z Prostřena, jako ‚je to domácí?‘,“ jak minulý týden vtipkoval Zdeněk Pohlreich (63), jenž na rovinu přiznal, že společně s manželkou Zdeňkou (47) tuhle gastronomickou show pravidelně sleduje, nebude zklamán. Jako první se do kuchyně postaví Vojtěch (21), jenž brigádně pracuje u dopravce GLS. Pochází ze Zábřehu, kde si pro své hosty připravil zajímavé menu a ulítlou zábavu. Už v pondělí se však začne projevovat Matěj – rýpal, u kterého postupně získáte pocit, že by měl dělat vedoucího michelinské restaurace.

Úterní večer bude patřit zvláštní postavičce, Michalovi (25). Ten se vyučil ve dvou oborech, jako krajinář a jako prodavač. Do pořadu nejde proto, aby vyhrál, ale aby pochopil, proč se mu o Prostřeno! zdál sen. Jako zábavu si pro své hosty připravil vystoupení kouzelníka – ostatně jako kouzelník i sám vypadá. Jak ale takový čaroděj vaří? Velmi zvolna. Na omeletu soutěžící čekají tak dlouho, až mu jdou raději pomoci. Aby se alespoň najedli. Michal nemá dokonce ani všechny suroviny a při jejích shánění málem dojde k úrazu…

VIDEO: Prostřeno z Olomouckého kraje překvapí: Šlehačka v polévce?!

Video
Video se připravuje ...

Prostřeno z Olomouckého kraje překvapí: Šlehačka v polévce?! 

Středeční hostitel Ondřej (15) je nejmladším soutěžícím tohoto týdne. Studuje gymnázium a žije střídavě u maminky a tatínka. Do pořadu se přihlásil sám, aby dokázal, že může vyhrát i kluk, který nemá dvacetileté zkušenosti s vařením... Benjamínek skupiny na svůj věk podá skvělý výkon, byť například brambory opeče víc, než je zdrávo. Vojtěchovi vadí, že k masu nedostal dip nebo nějaký dresing, rýpal Matěj zase (jak jinak) rýpe. „Mohl si na tom dát víc záležet,“ rozumuje. V kontextu jeho umění, které předvede následující den, je to až směšné.

Právě Matěje (25), který všude byl a všechno zná, do pořadu ho přihlásil kamarád. Mladý muž to bere jako výzvu a výhru by prý rád investoval do cesty do Albánie – jestli to současná koronavirová situace dovolí. U plotny ale překvapí… a rozhodně ne v dobrém slova smyslu. Jak mu nic není dobré, on sám dělá jeden kiks za druhým, orientuje se podle receptů napsaných na papíře a do polévky dokonce přidává šlehačku ve spreji. Sladkou. Sebevědomí mu ale i tak nechybí. „Tuhle polévku vařím poprvé v životě, ale i tak si myslím, že je to docela úspěch,“ holedbá se. Hosté tak nadšeni ale nejsou.

VIDEO: Prostřeno! z Olomoucka: Rýpavému Matějovi není nic dobré!

Video
Video se připravuje ...

Prostřeno! z Olomoucka: Rýpavému Matějovi není nic dobré! 

V pátek bude vařit jediná dáma v téhle sestavě, dlouhovlasá Sandra (30), v současné době na mateřské dovolené. Sandra se sice snaží, ale Matějovi zase nechutná. Losos je bez kůže, prostředí nefér. A při šmejdění navíc narazí hosté na miminko, které pojmenují podle cedule v kočárku, kde miminko odpočívá – Warning. Přestože tři ze čtyř mužů jsou roztomilým kojencem málem až dojati, Matěj se opět projeví jako negativista. „Já osobně děti moc rád nemám,“ ušklíbne se do kamery. Jak bude hodnotit své soupeře? A jak to osolí oni jemu? To sledujte už tento týden!

Fotogalerie
12 fotografií