Pokud se podíváme do minulosti, samostatný účet či prostor pro děti není žádnou novinkou. Možná si pamatujete na jednu z velkých funkcí Windows Phonu – právě dětský koutek. Ten byl přístupný přímo ze zamykací obrazovky a děti měly přístup k aplikacím a hrám, které jste jim povolili.

Novinka od Googlu funguje podobně, postavená je ale na aplikaci Family Link, která již nějakou dobu běží. Ta umožňuje rodičům kontrolovat zařízení svých ratolestí, povolovat aplikace a sledovat, jak a co využívají. Nové Kids Space je zcela oddělené rozhraní, které si navíc děti mohou uzpůsobit podle sebe.

TIP: Koronavir obrátil svět mobilů vzhůru nohama. Apple hraje vlastní ligu a umírající tablety ožily

Základem je vlastní avatar a výběr témat, které je zajímají – ať to je fantasy, věda či hudba. Následně jsou k dispozici na jednotlivých záložkách hry, volně dostupné knihy, či videa a návody z YouTube. Zde funkce spolupracuje s již dřívějším YouTube Kids, které zajišťuje právě video obsah.

Prozatím bohužel není možné si novinku jen tak stáhnout do zařízení – vyžadován je nový Lenovo Smart Tab M10 HD nebo Lenovo Tab HD M10, obojí 2. generace. Podpora dalších tabletů by ale měla dorazit záhy.