Slavík za svého života stihl autobiografii dopsat. „Většinu fotografií stejně jako obal publikace a její název spolu se všemi kapitolami Karel schválil. Snímky se probíral ještě v září minulého roku, kdy už musel svůj čas trávit ponejvíce jen doma ve svém křesle či na lůžku,“ prozradila Ivana Gottová.

Dlouhých jedenáct měsíců po smrti manžela, který zemřel 1. října 2019 na akutní leukemii, tak vůbec poprvé prolomila hradbu mlčení! Doposud se vyjadřovala jen prostřednictvím mluvčí Anety Stolzové. Ivana podle svých slov Karlovi slíbila, že knihu

dotáhne obrazově a graficky do takové podoby, s jakou by byl spokojený. Jelikož ale stále doma nachází a nebo jí na Bertramku chodí zajímavé archivní fotky a materiály, rozhodla se některé z nich do knihy zařadit. Proto ještě s grafikem potřebují čas.

VIDEO: Šokující reklama na pohřeb Gotta! A rozvod Agáty: Už nikdy svatba bez smlouvy

Video
Video se připravuje ...

Šokující reklama na pohřeb Gotta! A rozvod Agáty: Už nikdy svatba bez smlouvy Bára Horáková, Lukáš Červený

„Po dlouhé a zralé úvaze jsme dospěli k nelehkému rozhodnutí posunout vydání knihy na březen příštího roku,“ vzkázala vdova Ivana. Momentálně se svou agenturou připravuje premiéru celovečerního dokumentu Karel, který natočila režisérka Olga Malířová Špátová (36). Plánovaná je na 15. října.

Celé vyjádření Ivany Gottové: Slib manželovi

„Jediná autentická a autorizovaná autobiografie mého manžela Karla Gotta bude jedinečná a unikátní. Jsem si plně vědoma odpovědnosti, kterou jsem na sebe převzala. Slíbila jsem manželovi, že knihu, kterou se zabýval v posledních letech života, dotáhneme obrazově a graficky do takové podoby, se kterou by se ztotožnil a byl by spokojen do posledního detailu. Většinu fotografií, stejně jako obal publikace a její název spolu se všemi kapitolami, Karel schválil.

Snímky se probíral ještě v září minulého roku, kdy už musel svůj čas trávit ponejvíce jen doma ve svém křesle či na lůžku. Zároveň mi dal souhlas, aby jeho obdivovatelé a čtenáři blíže nahlédli do jeho umělecké tvořivé duše také skrz jeho kresby, ručně psané poznámky a texty písní, stejně tak do dětských let, o kterých podávají autentické svědectví jeho vysvědčení a školní poznámky…

Po manželově odchodu jsem při třídění archivu nalézala další a další vzácné artefakty a doklady, o kterých jsem okamžitě věděla, že by v knize neměly chybět, a ze kterých, pevně věřím, budou mít manželovi fanoušci radost minimálně stejnou, jako mám já. Protože se jedná o jedinečnou autobiografii výjimečného člověka, je mou povinností, jak jsem manželovi slíbila, dostát svému závazku, a to je, že kniha bude nejen po textové, ale i po grafické a obrazové stránce stejně nevšední a upřímná, jako byl Karlův život. Tak široké pojetí a precizní zpracování ovšem vyžadují mnoho času, kterého se nám, i s ohledem na další projekty věnované mému manželovi, bohužel nedostává.

Je mi upřímně líto, že vás musím zklamat (snad jenom na chvíli), když nyní oznámím, že jsme s mými spolupracovníky po dlouhé a zralé úvaze dospěli k nelehkému rozhodnutí, a to posunout vydání knihy na březen příštího roku. Vím, že se na ni mnozí těšíte a netrpělivě její vydání očekáváte. Věřím, že manželovi příznivci budou mít pro toto posunutí termínu pochopení a rádi si na jeho jedinou autorskou, autentickou a mimořádně poutavou autobiografii počkají.

VIDEO: První záběry z filmu KAREL: Neobvykle intimní pohled na Gotta

Video
Video se připravuje ...

První záběry z filmu KAREL: Neobvykle intimní pohled na Gotta Bontonfilm

Fotogalerie
139 fotografií