Tentokrát se napálila žena (47) z Hodonínska. Scénář byl přitom totožný jako v předchozích případech. „Přes facebook se letos v létě seznámila s údajným americkým vojákem na mírové misi v Kábulu. Tento muž si poté u ní rychle získal citovou důvěru,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Zaplatila a ticho

Následoval klasický scénář. Zamilovaný Romeo posílá ženě z mírové mise balík se značnou finanční hotovostí v dolarech. Má to jen jeden háček, je potřeba za balík zaplatit.

„Jednalo se o 1 500 euro (zhruba 40 tisíc Kč), o několik dnů později přišla žádost o dalších 750 euro (zhruba 20 tisíc Kč). Poté co žena údajné poplatky zaplatila, komunikace utichla,“ dodal „překvapivé“ pokračování vztahu Zámečník.

„Z daleka se nejedná o první ani poslední případ, kdy někdo tímto způsobem naletí zahraničním vojákům, lékařům, pracovníkům různých misí, apod. Důrazně varujeme, neposílejte své peníze naprosto cizím lidem, které osobně neznáte, a nemáte žádnou záruku, že vám budou vráceny. Přijdete o své úspory i vysněného partnera!“ zdůraznil mluvčí policie.