Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šťastný den pro pašeračku Terezu: Premiér vyhlásil obří amnestii!

Autor: yks - 
3. září 2020
05:10

Už déle než dva a půl roku trpí česká občanka Tereza Hlůšková (24) za zdmi pákistánských kriminálů. Marně doufala ve zprošťující verdikt soudu, který ji poslal na bezmála 9 let za katr kvůli pašování heroinu. Jenomže přišel obrovský zvrat. Pákistánský premiér nařídil propuštění odsouzených žen na svobodu! Podle zdroje Blesku by se tohle nařízení mohlo vztahovat i na Terezu!

Dlouhých 8 let a 8 měsíců si podle rozhodnutí pákistánského soudu v Láhauru má odpykat česká občanka Tereza Hlůšková za pašování bezmála 9 kilogramů heroinu. Přestože doufá, že odvolací soud ji zcela očistí, nadále zůstává za branami nechvalně proslulé věznice Kot Lakhpat, ve které si odpykávají tresty ti nejhorší vrazi a teroristé.

Nyní jí však svitla obrovská naděje. Pákistánský nejvyšší soud nařídil propuštění odsouzených žen na svobodu a tamní premiér Imran Chán nařídil, aby bylo co nejrychleji uvedeno v život. Jedno z ustanovení by se patrně mohlo vztahovat i na vězněnou Češku!

„Premiér Imran Chán učinil velké oznámení o propuštění uvězněných žen. Nařídil propuštění stíhaných vězeňkyň. Vyžádal si rovněž zprávy o uvězněných cizinkách,“ sdělil Blesku Ali Aršád z Aršád Dunya News. Premiér na twitteru vyzval k urychlenému propuštění žen a také k tomu, aby co nejrychleji proběhla odvolací řízení. Díky tomu se Tereza může těšit na další stání, které podle Aršáda proběhne už v polovině září. „Její sny se vyplnily,“ píše novinář.

Je tu navíc ještě jedna velká naděje, kterou Tereze nové nařízení skýtá.  Umožňuje propuštění vězeňkyň s dobrým chováním, a to má podle Aršáda Tereza bez poskvrnky. Jak uvedl, Terezu prý všichni ve vězení vnímají  jako člena rodiny, a to podle Aršáda zjednoduší i její cestu na svobodu. Někteří lidé ve věznici se prý dokonce domnívají, že v cele stráví už jen několik dní a pak bude propuštěna! „Tereza se dnem i nocí modlí za své propuštění. Tyto Vánoce již oslaví ve své vlasti,“ věří novinář.

Česká občanka Tereza Hlůšková byla v lednu 2018 zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru. Celníci následně v zavazadle objevili bezmála 9 kilogramů heroinu. Žena tvrdí, že je nevinná, prvoinstanční rozhodnutí soudu ji ale poslalo do vězení na 8 let a 8 měsíců. Verdikt není pravomocný. Odvolací řízení nadále probíhá.

IngKecner ( 11. září 2020 14:23 )

Vždyť inzeráty verbovala další dýlery, a to naznačuje, že v tom spolku byla již dobře zajetá.

jarys5 ( 5. září 2020 09:08 )

Měla prostě pech, že ji, hezkou bloncku nastrčili jako volavku. Islámských stát má prostě jiná pravidla, zákony. Rozhodně se ji trest krátí a nedopadne "zřejmě" jako např. Kajínek...24 let...hrůza

kristinn ( 4. září 2020 23:58 )

hm...jej babička sa neustále za ňu modlí, prosieva ľudí, aby sa za ňu modlili tiež. Na webe ružových sestier...

činčila ( 4. září 2020 21:30 )

Pokud ji nedej bože pustí, tak doufám, že si to u nás dosedí a zaplatí všechny výdaje. A ne že z ní udělaj céélebritu a pošlou ji domu.

Paja Papaja ( 4. září 2020 18:02 )

To je parada,urcite pustit!!poslal bych pro ni vladni special a tady bych ji dal malou bordel-trafiku s koutkem pro fetaky,at se ma cim zivit!!a at si nezapomene pribalit jak ji pusti par kilo heraku sebou!!vladni special kontrolovat nebudou!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání