Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spolujezdkyně dostala pokutu kvůli nezapnutému pásu: O hodinu později jí zachránil život!

Autor: chal - 
2. září 2020
15:00

Obrovské štěstí měla spolujezdkyně z citroënu, který v pátek havaroval na Českolipsku. Ženě se při srážce tří aut nestalo nic vážného, ale stačilo, aby ji ten den nepokutovali policisté kvůli nezapnutému bezpečnostnímu pásu a mohla zemřít...

Policisté z celé republiky měli od čtvrtka do neděle akci, kterou chtěli podpořit bezpečnost na silnicích. Hlídce z Českolipska se to v pátek povedlo na 100 %. Všimli si totiž, že spolujezdkyně v projíždějícím citroënu není připoutaná.

Vůz proto ve Stružnici zastavili a dotyčné dali pokutu 200 korun. „Současně jí domluvili, aby bezpečnostní pás používala, protože jí může při nehodě zachránit život,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Ti samí policisté o hodinu později zasahovali u dopravní nehody u obce Jezvé, kde se srazila tři auta. Tím nejvíc poškozeným byl právě citroën, který ten den stavěli! V době nehody byla spolujezdkyně naštěstí už připoutaná.

„Kdyby jí dopravní hlídka ve Stružnici nedomluvila, zřejmě by tuto nehodu bez zapnutého bezpečnostního pásu nepřežila,“ sdělila mluvčí s tím, že spolujezdkyně skončila v českolipské nemocnici s méně vážnými zraněními. „Ona sama to vnímá jako velký zázrak,“ dodala Ivana Baláková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání