Princezna z Walesu by letos oslavila 59. narozeniny. Bohužel se na konci srpna 1997 ocitla v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Auto, v němž po půlnoci společně s milencem Dodi Al-Fayedem (†42) odjížděli z pařížského hotelu Ritz, narazilo v tunelu do sloupu. Dodi a řidič zemřeli na místě, Diana podlehla zraněním o pár hodin později v  nemocnici. Na vině byl údajně řidič v podnapilém stavu nebo fotografové, kvůli kterým nešťastně strhl volant a způsobil smrtelnou nehodu. Na oficiální verzi se odborníci i po 23 letech nedokáží shodnout. Co když to ale bylo úplně jinak?

Novinářka Sue Reidová se konspiraci smrti princezny Diana zevrubně věnovala. Podařilo se jí zkontaktovat očité svědky, kteří tunelem v době nehody projížděli. Dle jejich výpovědí to nebyli paparazziové, kdo se držel v nebezpečné blízkosti vozu – Dianu a jejího milence prý obklíčili tajemní motorkáři.

Nejdříve se do bezprostřední blízkosti mercedesu dostala dvě vozidla. Jedno jim blokovalo levý jízdní pruh, druhé na ně najíždělo zezadu. Poté vůz předjela černá motorka a řidič či druhý pasažér měl auto osvítit laserem. Jasně bílé světlo údajně oslepilo řidiče Dianina vozu, ten strhl volant a tvrdě narazil.

VIDEO: Jak se Kate Middleton inspiruje stylem princezny Diany.

Video
Video se připravuje ...

Jak se Kate Middleton inspiruje stylem princezny Diany. Youtube.com_Royal Fashion Tube/BPŽ

Divokou teorii o motorkářích z pekla potvrdil francouzský námořní kapitán, který měl celou nehodu sledovat ve zpětném zrcátku. „Po nárazu motorka zastavila a muž v černém přistoupil k zadnímu okénku a podíval se do něj,“ uvedl reportérce. Když zkontroloval, že jsou všichni pasažéři mrtví (Diana ovšem ještě nebyla), zkřížil ruce na hrudi a hned nato je dal od sebe, což podle novinářky ve vojenské symbolice znamená „mise splněna“.

Touto teorií se krátce zabývali i vyšetřovatelé. Dopis bývalého člena SAS (Special Air Force, speciální jednotka britské armády – pozn. red.), v němž měl potvrdit, že jeho komando, jednající na popud britské monarchie, zavraždilo princeznu Dianu, však zdiskreditovali a zařadili do šuplíku obskurních konspiračních teorií.

Dodnes se ale věří, že za její tragické skonání může právě britská královská rodina, a verzí je opět víc než dost – zhrzená královna Alžběta II. odmítala připustit, aby si bývalá členka vzala muslima a měla s ním dítě, Charles ji potřeboval mrtvou, protože znala jeho nejtemnější tajemství, Camilla se musela zbavit konkurence, přestože jí úspěšně přebrala manžela…

VIDEO: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes.

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes. Profimedia

Fotogalerie
84 fotografií