Hlášení o dopravní nehodě přijali pražští policisté v 19:28. Podle jejich mluvčího Jana Daňka srazil osobní vůz muže. „Na místě probíhala jeho resuscitace. Poté byl záchrankou převezen do nemocnice,“ uvedl mluvčí.

Podle mluvčího pražské záchranky Ondřeje Fraňka utrpěl vážná poranění hlavy, musel být proto převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. V Husitské ulici policisté zadrželi podezřelého muže. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení se zadrženým devatenáctiletým mužem pro trestný čin těžké ublížení na zdraví,“ potvrdil pro iDnes.cz mluvčí policie Jan Daněk.

Policisté také ihned po činu začali hledat svědka, kterého u incidentu zachytily kamery. „Díky výzvě zveřejněné v médiích se hledaný svědek přihlásil kriminalistům. Děkujeme všem, kteří pátrání po svědkovi věnovali pozornost,“ uvedl Daněk 10. září.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté v sobotu večer vyšetřovali dopravní nehodu v Husitské ulici. Na místě zadrželi podezřelého muže, který mohl do silnice strčit sraženého chodce. David Malík

Fotogalerie
13 fotografií