Ještě před tím, než se cizinec pustil do krádeže, natáčel si ženu mobilním telefonem. Poté se jí pokusil sebrat batoh, jenže žena se ho nechtěla pustit a pevně se ho držela. Pak se do toho vložil nečekaně silný senior.

„Napadení viděl svědek, zmiňovaný devadesátiletý senior, a ženu začal bránit. Po chvilce přetahování senior útočníka přemohl, dostal na zem a zalehl ho. Pak přiběhli na místo další lidé, kteří se zadržením lupiče pomohli do příjezdu policejní hlídky,“ popsal celou situaci pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Žena se sama policistům přihlásila

Pětatřicetiletý cizinec je podle Daňka nyní podezřelý z trestného činu loupež a skončil v policejní cele. „V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na deset let,“ dodává mluvčí.

Nečekaný zásah devadesátiletého seniora zachytila bezpečnostní kamera:

Video
Video se připravuje ...

Devadesátiletý senior přemohl v Praze o téměř šedesát let mladšího lupiče. Policie ČR

Během zadržování podezřelého odešla poškozená z místa činu. Na policii se přihlásila až poté, kdy byl celý případ medializován. „K věci bude kriminalisty vyslechnuta. Podezřelému již kriminalisté sdělili obvinění z trestného činu loupež a podali podnět na jeho vzetí do vazby,” uzavírá Daněk.

Fotogalerie
5 fotografií