Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasiči na Rozkoši nejdřív cvičili a pak zachraňovali: S mužem se převrhla plachetnice

Autor: VaB - 
28. srpna 2020
21:44

Královéhradečtí hasiči, policisté a vodní záchranáři cvičili v Rozkoši záchranu osob z vody. Dopoledne to byl výcvik, odpoledne pak akce naostro! Zasahovat musel i vrtulník.

V úterý dopoledne se královéhradečtí hasiči vydali na vodní nádrž Rozkoš společně s policií a vodní záchrannou službou. Nacvičovali si záchranu a vyhledávání osob na malé a velké nádrži. Výcvik totiž dělá mistry. 

A to se jim o pár hodin později vyplatilo, když odpoledne zasahovali naostro. „Tentokrát byly složky IZS vyslány do Nahořan, části Lhota. Asi 300 metrů od břehu došlo k převrácení plachetnice s jednou osobou na palubě,“ uvedli hasiči na facebooku.

Hasiči rychle přijeli, z vleku sundali člun a s pomocí rybářů ho dostali na vodu. Plachetnice byla rychle objevena a osoba v pořádku vytažena do člunu. Naštěstí se nikomu nic nestalo. „Hasiči provedli následně další průzkum vodní plochy v okolí a řešili vyproštění lodi. Plachetnici se jim podařilo převrátit, dovlekli ji za člunem na břeh, kde byla loď vytažena na souš,“ dodali hasiči. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání