Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koronavirus udeřil v Praze 7. Zaměstnanec MŠ Letohradská se nakazil, školka se otevře až v půlce září

V MŠ Letohradská v Praze 7 se jeden ze zaměstnanců nakazil koronavirem. Školka kvůli tomu musí zůstat zavřená do 11. září (ilustrační foto).
V MŠ Letohradská v Praze 7 se jeden ze zaměstnanců nakazil koronavirem. Školka kvůli tomu musí zůstat zavřená do 11. září (ilustrační foto).  (Autor: Archiv Blesku, istock)
Autor: diz - 
28. srpna 2020
13:24

Nepříjemnosti a složitosti nyní zažívají rodiče dětí, které v Praze 7 dochází do MŠ Letohradská. U jednoho ze zaměstnanců se totiž prokázal pozitivní test na covid-19. Zbylí zaměstnanci tak musí do karantény a školka se bude moci otevřít nejdříve v polovině září.

O výskytu koronaviru v MŠ Letohradská informuje radnice Prahy 7. Nákaza se týká jednoho ze zaměstnanců školky. „Na základě rozhodnutí Hygienické stanice hl. m. Prahy musí většina zaměstnanců nastoupit povinnou preventivní karanténu na 14 dní a školka (včetně detašovaných pracovišť Školička a Letohrádek) tak bude do 11. 9. uzavřená,“ informuje holešovická radnice.

Po dobu uzavření školky budou její prostory dezinfikovány, aby mohlo být školské zařízení znovu otevřeno v daném termínu. „Rodiče, kteří budou po tuto dobu čerpat ošetřovné, se mohou u dětského lékaře prokázat Rozhodnutím o dočasném uzavření MŠ,“ uvádí radnice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa