Zmatená Slovenka nejprve zastavila na Slovanech na ulici náhodného kolemjdoucího. Netušila vůbec, kde je, a neorientovala se ani v čase. „Muž nevěděl, jak jí pomoci, proto přivolal strážníky,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Bylo evidentní, že mladá cizinka potřebuje odbornou pomoc. Strážníci proto dali vědět záchranářům. Ti si ženu převzali a převezli ji na vyšetření na psychiatrii ve fakultní nemocnici.

Polonahý Španěl

A to nebylo zdaleka vše. V pondělí ráno seděl za jedním z domů ve slovanské Částkově ulici na silnici polonahý cizinec. „Hlídka mu alespoň oblékla jeho bundu, kterou měl na silnici pohozenou, neboť byl podchlazený,“ uvedla Pužmanová.

Cizinec, Španěl, je pro strážníky známá firma. Před měsícem vyděsil ženu v sadech Pětatřicátníků. Ležel zastlaný v odpadcích a ven mu trčely jen nohy. Kolemjdoucí si myslela, že je mrtvý. O den později se ten samý cizinec totálně opilý válel v sadech na trávníku, dýchl přes čtyři promile.

Skončil na psychiatrii

Teď sice nenadýchal, ale při smyslech i tak zcela nebyl. „Přivolaní záchranáři si cizince převzali do své péče, přičemž potvrdili, že je muž pod vlivem omamných látek. Za bezpečnostního doprovodu strážníků za sanitním vozem byl dotyčný transportován do nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně,“ dodala Pužmanová. Tam skončil v péči psychiatrů.