Pro tyto uživatele Neflix představil nové tlačítko shuffle, které automaticky spustí náhodnou věc, o které si služba myslí, že by se vám mohla líbit. Objevíte tak nové pořady, na které byste jinak dost možná nekliknuli.

TIP: Kolik stojí Netflix a jak za něj zaplatit? Nejčastější otázky a odpovědi

Není to nic revolučního ani nejde o závratný nápad. Je to prostě funkce shuffle, kterou známe především z hudebních služeb a přehrávačů. Jen v případě Netflixu se náhodně nepouští písničky, ale pořady. Tyto pořady jsou vybrané žánrově více méně podle toho, co jste viděli v minulosti, takže je to zároveň doporučující alrgoritmus. 

Uživatelé by měli nové tlačítko najít na domovských stránkách přímo pod přihlašováním k profilům a pak mezi vyhledávacími nástroji. Jak se ovšem ukázalo, ne všichni lidé již mají shuffle k dispozici a zatím to vypadá, že funkce je omezena na televizní zařízení. Netflix nicméně potvrdil, že věc testujeme. „Občas podobné věci zkoušíme a celoplošně je spouštíme až poté, co jsme si jisti, že lidem pomáhají,“ stojí ve vyjádření pro média

TIP: Netflix a HBO na víkend: X-Men, Jumanji, sympatické brazilské sci-fi a pár zajímavých akčních filmů

Přijetí ze strany uživatelů je zatím velmi rozporuplné. Zatímco řada lidí je z nápadu nadšena, jiní vůbec nechápou, proč je něco podobného na Neflixu třeba. Na Twitteru padají i výrazy jako „zlo“ a „chaos“. Myšlenka za shufflem je v každém případě relativně prostá - služba prostě chce alespoň trochu vypadat jako tradiční televize. Tedy zapnete ji a „něco“ vám začne hrát.

Jaké jsou nejlepší folmy na Netflixu podle Reflex.cz čtěte ZDE >>>