Přibližně hodinu před půlnocí vyjelo patnáct policistů z hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu spolu s kriminalisty, psovodem a vycvičeným psem na vizitu vytipovaných podniků v Praze. Podle pražského policejního mluvčího Jana Rybanského byly bary, herny a kasino vybrány záměrně, neboť již v minulosti zde policisté objevili osoby, jež spáchaly trestný čin nebo přestupek.

„V průběhu akce bylo zkontrolováno devadesát osob a sedmadvacet vozidel. Kromě řešení drobných přestupků na úseku dopravy, drog a občanského soužití zjistili policisté i závažnější nedostatky. Na policejní služebnu byl předveden řidič, který nadýchal skoro jeden a půl promile alkoholu, a je tak podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ shrnuje výsledky nočního zátahu Rybanský.

Na služebnu putoval také cizinec, který se při legitimaci prokazoval padělaným dokladem. Již dříve si podle mluvčího odpykal několikaletý trest odnětí svobody za drogovou činnost. „V roce 2018 podmíněně propuštěn s tím, že musí opustit Českou republiku na deset let. To však neučinil, a tak se teď bude ve zkráceném přípravném řízení zodpovídat z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a padělání a pozměnění veřejné listiny,“ dodává policejní mluvčí.

Fotogalerie
7 fotografií