Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Fotbalista Tobiášek (†10) zemřel při nehodě v dodávce smrti: Rodina promluvila o bolestné ztrátě

Autor: rc - 
23. srpna 2020
11:52

Dovolená se změnila v noční můru pro rodiny pocházející ze slovenského města Stropkov. Parta tatínků vzala své potomky na výlet, domů se už však nevrátili. Na cestě se devítičlenná posádka minivanu srazila s jinou dodávkou. Při tragédii zemřeli čtyři mladí nadějní fotbalisté Davídek (†6), Tobiášek (†10), Oliverek (†11), Tadeášek (†11) a otec dvou dětí Marián (†43). Zdrcení prarodiče Tobiáška promluvili o tom, jak se strašlivou zprávu dozvěděli.

Měl to být čas plný zábavy a smíchu. Parta tatínků ze slovenského Stropkova vzala své děti na chatu k přehradě Liptovská Mara. Na chatě měli zůstat od pondělí do pátku, ovšem ve středu pršelo, a tak se rozhodli, že si udělají den výletů. Své potomky naložili do minivanu a devítičlenná skupina se vydala na cestu. Bohužel výlet dopadl tragicky. Vozovka byla mokrá a při průjezdu zatáčkou vozidlo dostalo smyk a bočně narazilo do protijedoucí dodávky.

Při nehodě zemřeli čtyři malí chlapci, nadaní fotbalisti – šestiletý David, desetiletý Tobiáš, jedenáctiletý Oliver a stejně starý Tadeáš. Navíc při nehodě zemřel i otec od rodiny Marián, na něhož doma čekala manželka s postiženou dcerkou. Jeho dvouletý syn přežil díky tomu, že byl v autosedačce.

Prarodiče malého Tobiáška se o smrti svého vnuka dozvěděli z médií. Slovenskému deníku Nový Čas se svěřili, že hned jak o nehodě slyšeli, tušili, že se jich to týká. „Oficiálně nám to oznámili až o šesté večer. My jsme však podle zpráv tušili, o koho jde,“ uvedla babička desetiletého chlapce, který se kromě sportu zajímal o historii a politiku.

Video  Při děsivé nehodě zemřeli čtyři chlapci (†6, †10, †11, †11) a Marián (†43).  - Policía SR
Video se připravuje ...

„O fotbale věděl téměř všechno. Znal fotbalisty, všechny detaily o nich. Za koho hrají, kdy a kam přestoupili. Když jsem si o takových věcech povídal s kamarády, chtěl jsem volat Tobiáška, aby jim to vysvětlil. Vynikal i v matematice. Měl přehled o tom, co se děje ve světě. Znal kandidáty na amerického prezidenta,“ řekl o svém tragicky zesnulém vnoučkovi jeho děda Jozef. Policie z nehody obvinila devětatřicetiletého řidiče, který vezl děti.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání