Ještě než televizní stanice Prima najede na tradiční Prostřeno! se vším, co k němu patří, předvede následující týden skutečně pozoruhodný speciál, který by se mohl stát inspirací pro všechny kuchaře. Jako první se k plotně své restaurace Divinis postaví obávaný kat Zdeněk Pohlreich. Ten pro své soupeře připraví menu v italském stylu, vyladěné do nejmenších detailů, ale konzumovat ho budou hosté s těmi nejvybranějšími jazýčky. Dočká se kritiky, kterou v pořadu Ano, šéfe! kolem sebe tak nemilostně chrlil? Zvládne nejen uvařit, ale také prostřít stůl, dolévat pití, zkrátka být kuchařem i číšníkem v jedné osobě? A jak se pánům šéfkuchařům bude líbit zábava? Zdeňkovi s ní pomůže jeho žena Zdeňka (47), které se před časem podařilo překonat rakovinu…

Jako druhý v pořadí do své restaurace Na Pekárně všechny pozve Václav Frič (46), jenž je mimochodem sedminásobným mistrem republiky a světovým šampionem v otevírání ústřic. Mořské plody u něj ale neočekávejte, tento milovník české kuchyně sází právě na ni, a pro své soupeře připraví například jako hlavní chod kance s pověstnou šípkovou omáčku a karlovarským knedlíkem. Zábava po dobrém jídle bude adrenalinová: své hosty posadí na motorky. Jediný, kdo si tuto kratochvíli nechá ujít, je Jaroslav Sapík. Ten dá přednost vychlazené dvanáctce. Uspěje ale Frič před nekompromisními kritiky?

VIDEO: Hvězdní šéfkuchaři v Prostřeno!: Ani Zdeňku Pohlreichovi se vždycky nedaří...

Video
Video se připravuje ...

Hvězdní šéfkuchaři v Prostřeno!: Ani Zdeňku Pohlreichovi se vždycky nedaří... 

Ve středu nás do tajů své kuchyně zasvětí Jaroslav Sapík, hvězda pořadu pořadu Česko na talíři. Ten se v hospodě doslova narodil a kuchařskému řemeslu se věnuje celý život. Připravoval menu pro několik prezidentů, králů, monarchů a papežů. Je nositelem řádu francouzských rytířů a řídí se mottem, že žádná kuchyně není dobrá nebo špatná, jsou jen dobří nebo špatní kuchaři. A on se cítí být tím dobrým – budou s ním ale souhlasit jeho zkušení hosté? Co řeknou na to, že mu s obsluhou vypomáhá manželka Marcela, a jak se budou tvářit na zábavu, kterou bude vesnická kapela, špekáčky na ohni a střelba ze vzduchovky jako o pouti?

Ve čtvrtek nás do své tratorie pozve Gianfranco Coizza, mistr italské kuchyně. Rodák ze Sardinie studoval literaturu a při škole pracoval ve vinařství. Během brigád ochutnal nejen dobré víno, ale i jídlo a cesta ke sporáku se mu začala otvírat. Do České republiky přijel kvůli Kafkově románu, a nakonec se tu zabydlel a založil rodinu se známou módní fotografkou Annou Kovačičovou (47). Pro své soupeře připraví menu typicky italské – a v italštině. Stejně jako menu, také zábava bude „kosmopolitní“: hostům totiž přijdou zazpívat hostitelovi kamarádi, populární kapela Support Lesbiens.

VIDEO: Netypické Prostřeno!: Takhle se vítají esa mezi kuchaři!

Video
Video se připravuje ...

Netypické Prostřeno!: Takhle se vítají esa mezi kuchaři! 

Poslední večeři nachystá Khanh Ta – Vietnamec, který se narodil v Krkonoších. Své soupeře pozve do restaurace Taro, kterou provozuje s bratrem. Khanhovo menu pánům pořádně zamotá hlavu. Podávat se bude Nem, Banh, Ba chi a Nep cam. Skoro nikdo neví, co to je, snad pomohou alespoň vypsané suroviny. Vietnamské jídlo není jednoduché na přípravu, skládá se z desítek malých krůčků, které vedou k neuvěřitelnému výsledku na talíři, jenomže to zabírá pořádnou porci času. A páteční hostitel nebude stíhat... Projeví se to na bodování? Jak nakonec dopadne celotýdenní boj mezi šéfkuchaři a který z nich se ukáže jako ten nejlepší? A jak to vezmou ostatní? Uznají jeho výhru? Anebo se snad oněch 60 tisíc bude dělit? Napínavé to bude až do konce!

Fotogalerie
23 fotografií