Řidiči musí podle TSK ve směru do centra uzavřenou část ulice objet Rokycanovou a Prokopovou ulicí, z centra je pak objížďka vedena ulicemi Prokopova a Olšanská. Uzavírka zasáhla i autobusy MHD, které jedou z centra ulicemi Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Ostromečská a do centra stejně jako osobní auta Rokycanovou a Prokopovou. Změna tras a zastávek se dotýká linek 133, 136, 175, 207, 908, 909, 913.

Nastanou komplikace

„Je to samozřejmě velká nepříjemnost," řekl k uzavírce Rut. Dodal, že zástupci TSK původně tvrdili, že ve směru do centra zůstane frekventovaná ulice průjezdná, ale z technických důvodů to nakonec není možné. Podle místostarosty se dá předpokládat, že řidiči budou zkoušet celou ulici objet Seifertovou ulicí, kde by to mohlo komplikovat tramvajový provoz. Z toho důvodu magistrát podle Ruta požádal, aby dočasně nemohli řidiči parkovat v Seifertově ulici, což dostal přislíbeno.

Místostarosta dále řekl, že uspořádal schůzku se zástupci TSK, magistrátu a majitelů obchodů v ulici ohledně zajištění zásobování a svozu odpadu v době uzavírky. Na obou stranách uzavřeného úseku podle něj vzniknou dopravním značením vymezená místa určená pro zásobovací dodávky a shromažďování odpadu.

Projekt rekonstrukce připravila TSK, práce za 118,5 milionu korun provádí firma Strabag. Praha 3 do projektu prosadila dva nové přechody s ostrůvky ve vozovce, a to na křižovatce s Hájkovou ulicí a u nové autobusové zastávky, která vznikne u Lukášovy ulice. Původně navrhovala ještě třetí na křižovatce s Ostromečskou. Radnici se nepodařilo prosadit vybudování aleje stromů alespoň v části ulice. Rut dříve uvedl, že chce dále diskutovat o umístění laviček. To zamítli památkáři s odůvodněním, že nejsou tradičně součástí pražských ulic, což Rut označil za absurdní.

Celková rekonstrukce navazuje na opravu Husitské mezi Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím, která začala v březnu roku 2018 a krátce po zahájení způsobila dopravní kolaps v okolních ulicích. Tehdejší vedení Prahy 3 kvůli tomu kritizovalo postup TSK a magistrátu. Bývalá primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v souvislosti s dopravními potížemi prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy „zpovykaní", za což se posléze omluvila.

Fotogalerie
33 fotografií