Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Maminka (†26) zemřela na rakovinu: Jde o příznaky užívání antikoncepce, tvrdila sestřička

Autor: shp - 
21. srpna 2020
09:26

Krásná maminka Alexandra Hodsonová (†26) z města Kirkham v anglickém hrabství Lancashire byla plná života a dennodenně jí dělala radost její dcerka Ella (9). Alexandra však začala být vážně nemocná. Zdravotní sestra ji ale uklidňovala, že jde o běžné příznaky antikoncepčních injekcí. Nebyla to pravda. Milující kráska nakonec zemřela na rakovinu děložního čípku.

Alexandra začala pociťovat klasické symptomy rakoviny děložního čípku. Při milování ji bolelo ve vagíně a krvácela často i mimo menstruaci. Jenže zdravotní sestra ji uklidnila, že jde o běžné symptomy, které způsobují antikoncepční injekce, které si nechala píchat.

Stěr odhalil rakovinu

Jenže bolesti i krvácení se zhoršovaly. V červnu 2018 si proto nechala udělat stěr z pochvy. Výsledek byl zdrcující. Odhalil rakovinotvorné buňky. Zanedlouho poté vyšlo najevo, že má Alexandra nádor přímo na děložním čípku. Tehdy se ženě změnil svět.

Hned o měsíc později začala Alexandra podstupovat radioterapii a chemoterapii. V srpnu 2019 založila její sestra Nicola z Prestonu dobročinnou sbírku, přes níž chtěla vybrat peníze pro její imunoterapii. Ta ale nyní byla pozastavena, protože přišla nejhorší možná zpráva.

Alexandra zemřela. „Nikdy bych si to nemyslela, že to napíšu a přála bych si, abych nikdy nemusela. Bohužel v sobotu 8. srpna. Byla tak statečná, silná a odhodlaná. Bojovala do samotného konce,“ napsala Nicola.

zamlzena ( 1. listopadu 2020 10:46 )

Plíce jsou zasaženy někdy už jen jako metastaza.

zamlzena ( 1. listopadu 2020 10:44 )

atkové "příznaky" mají ale i ženy, které nikdy antikoncepcu nebraly.

Eva4321 ( 21. srpna 2020 16:49 )

Přesně tak, brala jsem AC od 18ti do 28 let a naprosto bez problémů. I nekuřák může mít rakovinu plic - v AC to není. Ale takový konec mladé maminky je smutný..

spania ( 21. srpna 2020 12:38 )

To je hrozné.Smutné je to,že ji nevyšetřila žádná doktorka,když přišla na gynekologii s potížemi a rozhodovala o tom sestra.Je to vůbec možné...?

latecia ( 21. srpna 2020 10:38 )

Co cekala kdyz si nechala pichat pravidelnou davku umelych hormonu. Kort po porodu kdy jsou hormony uz tak rozhazene. To je obrovsky zasah do organismu. I klasicka antikoncepce. Zpusobuje hormonalni nerovnovahu, ktera se zacne projevovat hlavne po 30tce.
Tloustnuti, alergie, deprese, frigidita, plesateni, cukrovka, stitna zlaza, to vse je nasledek rozhazenych hormonu.

Zobrazit celou diskusi