Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž chodil po Jevíčku se zbraní v ruce: Před policisty jí vzal do ruky! Na řadu přišel taser

Autor: VaB - 
19. srpna 2020
19:11

Muž se v Jevíčku procházel se zbraní v ruce, prý se bál, aby mu někdo neukradl zlaté šperky. Když ho policisté vyzvali, aby se nehýbal, vzal do ruky zbraň. Na řadu tak přišel taser.

Pořádné drama mají za sebou obyvatelé Jevíčka z Pardubického kraje. Jeden z místních obyvatelů zavolal na linku 158 s tím, že se ve městě pohybuje muž (38) a míří pistolí do okolí. Operační důstojník situaci nepodcenil a na místo vyslal nejbližší hlídku. 

Hrozilo totiž, že by zbraň mohla být nabitá! Když hlídka našla muže odpovídající popisu podezřelého, vyzvala ho, aby se nehýbal. Ten ale udělal tu nejhorší věc, jakou mohl – sáhl po zbraní. V tu chvíli policista neváhal a vystřelil na něj z taseru, kterým byl vybaven. Jde o donucovací prostředek, díky kterému se na určitou vzdálenost policistovi díky podaří pachatele zneškodnit. Nejde o smrtící zbraň. 

Video  Zákrok proti muži se zbraní. 
Video se připravuje ...

A co podezřelý uvedl na svou „obhajobu“? „Plynovou pistoli si pořídil na ochranu zlata a šperků, které nosí u sebe. Manipulace s ní na veřejnosti byla dle jeho slov úmyslná, chtěl prý ukázat, že je ozbrojen, aby mu zlato nikdo neodcizil. Pistoli položil při platbě v obchodě i na pokladní pás ve chvíli, kdy sahal pro peněženku,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Policisté muže eskortovali na psychiatrické oddělení, kde lékař rozhodl o jeho hospitalizaci. Jeho jednání je předmětem prošetřování. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání