Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vezu buzeranty, asi se pobliju! Taxikář urážel zákazníky a pak jim vyhrožoval násilím

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Eva Fornálová)
Autor: ran - 
21. srpna 2020
18:07

Homosexuální pár si 8. srpna zavolal taxi, ale místo klidné jízdy se mu dostalo zostuzení od řidiče, když si o nich s kamarádem povídal velmi nevybíravými slovy. Pár zvažuje trestní oznámení a varuje ostatní členy komunity LGBTQ před podobnými zážitky.

Zrovna ve městě probíhal Prague Pride, festival LGBTQ komunity, který se v Praze koná vždy v první polovině srpna a trvá přibližně týden. Dva jeho účastníci, Roger a jeho přítel Vladimír, zažili během něho nepěkné chování jednoho z řidičů taxislužby.  

Roger žije v hlavním městě, ale pochází z Austrálie. Spolu s partnerem Vladimírem, který je z Moldávie, si přes aplikaci v mobilu objednali odvoz od společnosti Bolt a těšili se v dobré náladě domů. Pohodu jim ale překazil řidič, který pro ně přijel.

Rozuměli mu, ohradili se 

Už po pár minutách jízdy se šofér dal do telefonního hovoru s kamarádem. Mluvil rusky, pro Vladimíra proto nebyl problém mu rozumět, v Moldávii se totiž tento jazyk docela frekventovaně používá. A co homosexuální pár slyšel, nepotěšilo.  

„Zrovna vezu dva buzeranty, asi se pobliju!“ začal vykládat muž za volantem. Pasažéři se ohradili, ale ani to ho nezastavilo, v nelichotivých řečech pokračoval. „Já nesnáším buzeranty, jestli buzeranti nejste, můžete tu zůstat,“ prohodil nakonec k zadním sedadlům.

Mohlo to skončit hůř

Zároveň zamkl dveře a začal vyhrožovat, že pokud je otevřou, zpřeláme jim ruce. Nakonec je sprostě z vozidla vyhodil. Oba muži se s nepříjemným zážitkem svěřili na sociálních sítích a varovali ostatní účastníky festivalu, že je něco takového může v pražských ulicích potkat. Také si uvědomují, že konfrontace mohla skončit daleko hůř.

Až zpětně si uvědomili, že auto neodpovídalo popisu vozidla, kterým měl řidič přijet. „Cítí-li se cestující ohrožováni řidičem nebo jinými osobami ve voze, měli by se obrátit na policii,“ řekl podle webu new.expats.cz regionální manažer taxikářské společnosti Bolt Roman Sysel. Uvedl také, že podobné chování je pro jejich firmu nepřijatelné a zcela v rozporu s jejich firemní politikou.

Řidič může čelit trestnímu oznámení

Chování řidiče odsoudil a dodal, že stížnosti od zákazníků řeší s každým šoférem osobně. Pokud se stížnosti na něj opakují, je s ním přerušena spolupráce. Vyjádření dotyčného řidiče k záležitosti není k dispozici, Roger ale na něj údajně zvažuje podat trestní oznámení.

Podle zmíněného webu nejsou mezi taxikáři a lidmi vozícími zákazníky přes mobilní aplikace podobné slovní urážky cestujících výjimkou.         

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání