Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dobrovolný hasič zemřel při otřesné nehodě: Dojemná slova těhotné manželky o pomoci přátel

Autor: jelk - 
20. srpna 2020
18:45

Dobrovolný hasič Lukáš N. (†28) z Táborsku, zemřel 25. července při tragické nehodě na kole. Zůstala po něm manželka Nikola, dcerka a nenarozený syn. Obec Rodná, kde dělal hasiče, se proto rozhodla ve spolupráci s dobrovolnými hasiči uspořádat sbírku pro pozůstalé. Nikola napsala na fb dojemné poděkování.

Lukáš havaroval na kole cestě mezi Chýnovem a Kloužovicemi. U nehody zasahovali všechny jednotky IZS a také vrtulník. „V době příjezdu hasičů byl zraněný již v péči zdravotníků. Hasiči společně se ZZS zajistili bezpečný prostor pro přistání vrtulníku LZS. Po zajištění životních funkcí byl proveden transport zraněné osoby do vrtulníku,“ uvedli tehdy k zásahu hasiči. Muž však později svým zraněním podlehl.

Obec Rodná se společně s dobrovolnými hasiči rozhodla pomoci rodině, která se dostala do nelehké situace a uspořádali pro ni sbírku. „Pokud alespoň maličko můžete, přispějte prosím na dobrou věc,“ stojí v příspěvku, kde o sbírce informují. Píší také, že Lukáš byl skvělý kamarád, syn, bratr, manžel i tatínek. Na transparentním účtu je nyní vybráno téměř 200 tisíc. 

Manželka zesnulého Nikola v dojemném příspěvku na facebooku poděkovala všem za pomoc. „Lukáš měl kolem sebe skvělé lidi, kteří ho měli rádi a teď se snaží pomoci mně,“ napsala s tím, že si dříve myslela, že lidí jsou především zlí, nyní se přesvědčila, že tomu tak není. „Neumím vám všem ani vyjádřit, jak moc jsem vám vděčná a jak si toho vážím. Nebude to jednoduché, už nikdy, ale nalévate mi sílu do žil,“ dodala.

Zobrazit celou diskusi