Nova přinesla 6. srpna v Televizních novinách při příležitosti kulatého výročí reportáž. „Zaznělo v ní od jedné paní, že dostala dvacet tisíc a prohnala je automatem,“ říká Pavel.

„To mě teda naštvalo. Je jedno, že paní je ze sousední obce, a ne přímo z Chrastavy. Jde o to, jak se s penězi zachází. Já měl tehdy syna na studiích a dvě dcery na škole, měl jsem kam dávat peníze. Chtěl jsem pomoct, ne je vyhodit oknem,“ zlobí se Soukup.

Pak říká, že mu ale tenkrát v roce 2010 aspoň starosta Chrastavy poděkoval mailem. „Poučil jsem se a udělal si z toho jediný možný výstup. Pokud budu ještě chtít někomu věnovat peníze, vezmu si je a předám je podle svého uvážení rovnou vybranému člověku. Jinou cestu nevidím,“ řekl Nedělnímu Aha! herec.

VIDEO: Herec a dabér Pavel Soukup: Veškerý majetek jsem rozdal.

Video
Video se připravuje ...

Herec a dabér Pavel Soukup: Veškerý majetek jsem rozdal. David Turek, Jan Jedlička

Pavel netušil, jak nakonec dopadl jeho dobrý skutek z Prostřena. Točil pak reklamu, kde byly ve hře větší peníze než zmiňovaných 20 000 korun. „Týkalo se to oddělení popálenin v pražské vinohradské nemocnici. Tak jsem řekl zadavateli, aby ten honorář poslali na ono oddělení. Nikdy jsem se nedozvěděl, zda se tak opravdu stalo, protože mi nikdo ani nepoděkoval,“ konstatuje Soukup. Těžko říct, zda bude chtít dělat mecenáše ještě do třetice...

VIDEO: Seriálová událost roku Star Trek: Picard má knižní předvoj: Křtil ji hlas slavného kapitána.

Video
Video se připravuje ...

Seriálová událost roku Star Trek: Picard má knižní předvoj: Křtil ji hlas slavného kapitána. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
57 fotografií