Přestože byl jejich vztah před koncem Mistrova života velmi napjatý, svůj hudební oltář si Milan Drobný bez Karla Gotta neumí představit. „Na svém živém oltáři mám lidi, kteří mi ukázali cestu. Prvním byl Oldřich Nový, pak Karel Gott a Tom Jones,“ svěřil Milan Drobný Blesku tajemství svého oltáře.

I když s druhým jmenovaným byli skutečně letitými přáteli, stačil výpad proti Mistrově manželce Ivaně Gottové (44) a dlouhé roky pěstované a společnými zážitky tvrzené přátelství vzalo za své. Aktuálně ale Milan Drobný mluví o trvajícím smíru s Ivanou, který se podařilo uzavřít ještě před odchodem Karla Gotta z tohoto světa.

„Ani jeden nemáme důvod si volat, ale panuje mezi námi klid. Byl bych rád, kdyby to tak bylo dál,“ doufá muzikant v odpovědi na otázku na současný vztah s Ivanou Gottovou. S viditelnou úlevou a nostalgickým úsměvem na rtech pak Milan Drobný přiznává, jak moc ho těší, že si před smrtí Karla Gotta stihli znesváření zpěváci všechno zlé vyříkat a odpustit si.

„S Karlem jsem se důstojně rozloučil. Věděl jsem, jak je na tom. Byl jsem u něj na snídani, což zorganizovala Ivana. Dokonce do knížky, kterou jsem věnoval své ženě, jsem připsal věnování Karlovi. Poslal jsem to nahoru a věřím, že tam tvoří dobré věci s Rudlou Roklem, Pepíkem Vobrubou, Karlem Krautgartnerem, Jirkou Štaidlem, Jirkou Grossmannem a mnohými dalšími. A doufám, že mi tam budou držet místo,“ zasnil se muzikant, který by ale ještě na zemi rád realizoval mnoho osobních i pracovních plánů.

VIDEO: Zdravotní patálie Milana Drobného: Půl roku po plicní embolii se potýká s alergií a astmatem.

Video
Video se připravuje ...

Zdravotní patálie Milana Drobného: Půl roku po plicní embolii se potýká s alergií a astmatem. Kisa Císařová, Aleš Brunclík

S manželkou Danou (63), s níž letos v létě oslavili třetí výročí svatby, jsou náruživými cyklisty a turisty. A když nepodnikají výlety, obstarávají zahradu kolem svého domu nedaleko Kralup nad Vltavou. Neděli co neděli pak Milan Drobný dojíždí do Ústí nad Labem do Českého rozhlasu Sever moderovat pořad Retro. A byť letos oslaví teprve šestasedmdesáté narozeniny, už nyní spřádá plány na koncert, který by rád uspořádal k sedmasedmdesátinám v rámci takzvaných sloučených čísel. Jelikož dvě sedmičky k sobě zpěvákovi zkrátka víc ladí.      

VIDEO: Milan Drobný má doma „živý oltář“ s Karlem Gottem! Jaký je jeho vztah s vdovou Ivanou?

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný má doma „živý oltář“ s Karlem Gottem! Jaký je jeho vztah s vdovou Ivanou? Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
72 fotografií