„Život v Bejrútu pokračuje. Nic nás nezastaví,“ napsala anglicky na sociální síť známá módní návrhářka a sdílela s fanoušky pár snímků, jak pokračují práce v ateliéru, který byl rovněž zasažen děsivým výbuchem.

„Bydlím osm kilometrů od místa výbuchu, ale salon mám blíž! Správce budovy volal, že máme vymlácený okna,“ prozradila v rozhovoru Blesku Blanka s tím, že naštěstí nebyl nikdo zraněn, což je pro ni nejdůležitější.

Z děsivé události, k níž došlo v úterý 4. srpna, byla ale přesto samozřejmě otřesená. Kdo by ale čekal, že bude jen sedět s rukama v klíně, by se ošklivě mýlil. „Práce je nejlepší terapie,“ míní totiž Matragi, která s manželem Makramem střídavě žije v Česku a právě v Libanonu. Jenže koronavirová pandemie ji teď na čas uvěznila v cizině.

VIDEO: Blanka Matragi: Ukázala luxusní byt v centru Prahy za 10 milionů! 

Video
Video se připravuje ...

Blanka Matragi: Ukázala luxusní byt v centru Prahy za 10 milionů! Thomas Kruchina, Lukáš Červený

„Vytváříme lepší budoucnost,“ připsala ještě k záběrům, na nichž se ze zkázy tvoří nový začátek. Zatímco na podlaze ateliéru se ještě povaluje dost nářadí a opravné práce jsou zatím v plném proudu, tak je vidět i dřevěný rám, v němž už se opět vyšívá krásný vzor. 

V komentářích jí pak někteří lidé vyjadřovali soustrast ohledně toho, co se stalo. „Je mi do pláče. Paní Blanko, doufám, že vám a vašemu manželovi se nic nestalo,“ napsal kdosi a naštěstí měl pravdu.

Ovšem výbuch byl opravdu silný a jak sama návrhářka a designérka přiznala Blesku, k pravé tragédii stačilo jen málo. „Někteří zaměstnanci odešli půl hodiny předtím, než se stal tento katastrofický výbuch. Ti, kteří seděli u oken a vyšívali, by byli zranění. Nechci domyslet, co by se stalo...“ Naštěstí vše dobře dopadlo a zanedlouho bude ateliér Blanky také uklizený a připravený k tvorbě jako předtím.

VIDEO: Pohádková svatba v šatech od Matragi

Fotogalerie
86 fotografií