Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chtěl zavraždit tetu palcátem: Odsouzený Pavel Nárožný promluvil z Mírova!

Autor: ČTK, yks, dce - 
14. srpna 2020
11:32

Olomoucký krajský soud zamítl návrh Pavla Nárožného z Přerova odsouzeného za přípravu vraždy tety ke 13 letům vězení na obnovu procesu. Muže navíc dál soudí kvůli vraždě otce a jeho manželky.

Pavel Nárožný si odpykává 13letý trest za to, že chtěl na podzim roku 2015 zavraždit svou tetu. Ta totiž spravovala majetek po jeho otci.

Bylo to v době, kdy mu soud nařídil, aby se z domu otce vystěhoval. Muž měl údajně několik verzí, nakonec chtěl ženu zabít palcátem.

Pomoci mu měla jeho známá. Právě ona nakonec věc oznámila policii, stala se tak korunní svědkyní. Nárožný vinu po celou dobu popírá a tvrdí, že jde o křivé obvinění. Všechny soudy, od krajského až po ten Nejvyšší, ale potvrdily jeho vinu. Další pokus o změnu smetl v pátek ze stolu Krajský soud v Olomouci.

Promluvil přímo z Mírova

Nárožný byl vyslechnut prostřednictvím videokonference z mírovské věznice, kde si trest odpykává. Podle soudce Petra Sušila nebyly shledány důvody k obnově procesu, Muž si proti tomu hned podal stížnost. Již dříve neuspěl ani se svým dovoláním u Nejvyššího soudu.

„Když jsem se žádného jednání nedopustil, tak mě nelze za toto jednání odsoudit,“ uvedl. Znovu poukázal na to, že žena, která měla podle jeho plánů vše vykonat, souzena není a v případu vystupuje jen jako korunní svědkyně. S tím ale nepochodil.

„Nebyly shledány podmínky pro obnovu řízení. Obnova řízení je mimořádný opravný prostředek, jehož účelem je odstranit nedostatky ve skutkových zjištěních,“ uvedl soudce Sušil s tím, že nové skutečnosti mohou být pouze ty, které soudu nebyly dříve známy a vyšly najevo později.

„V tomto případě nejde o žádné nové skutečnosti a důkazy. Jedná se o polemiku s pravomocným rozhodnutím soudu. Soud proto neshledává žádné důvody pro obnovu řízení,“ doplnil soudce.

Kam zmizel táta s macechou?

Jenže to není všechno! Nárožný se už několik let zodpovídá také z vraždy svého otce a jeho ženy, soudy však tuto kauzu dosud neuzavřely.

V roce 2009 bylo v domě starších manželů nalezeno tratoliště krve. Podle množství nemohly oběti útok přežit. Těla se však ani po téměř pěti letech nenašla. 

Olomoucký krajský soud jej třikrát zprostil obžaloby, rozhodnutí vždy zrušil vrchní soud. Kauza se nakonec dostala k jinému senátu do Ostravy. Verdikt dosud nepadl, nyní se čeká na rozhodnutí olomouckého vrchního soudu ohledně dalších námitek obžalovaného, zjistila ČTK.

pfoto1 ( 14. srpna 2020 15:56 )

Odsouzeni mají být lidé pokud něco spáchají a je jim to dokázáno. To, že Trodas není sympaťák ještě není důvod k tomu ho odsoudit bez důkazů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání