Nákladní vagony srazily v Mstěticích auto! Na místo v pátek krátce po deváté ráno vyrazilo několik jednotek hasičů. Sedm vagonů vyjelo podle hasičů z železniční vlečky. „Vagony při nehodě vykolejily a zničily drážní stavědlo,“ uvedli na twitteru středočeští hasiči s tím, že se při nehodě zranili dva lidé - řidič osobního vozu se zranil lehce, po ošetření na místě byl převezen do Nemocnice Na Bulovce. Pracovník dráhy byl ošetřen na místě, uvedl mluvčí středočeské záchranky Petr Mach.

Zdemolovaná je také přibližně polovina drážního domku, najely do něj vykolejené vozy. Nehodu šetří drážní inspekce i policisté, škoda podle odhadu přesáhla dva miliony korun. „Silnice II/101 (Úvaly-Brandýs n/L) i trať č. 231 (Praha-Čelákovice) jsou na delší čas uzavřeny,“ dodali hasiči.

Trať se podařilo zprovoznit až o den později - od sobotního poledne začaly vlaky jezdit po jedné koleji, bylo totiž potřeba opravit poškozenou trať. „Během příštího týdne tam ještě budeme napojovat na provizorní zabezpečovací zařízení přejezd,“ uvedl mluvčí Správy železnic Marek Illiaš. Původní zařízení bylo při nehodě poničeno. Opravit je ještě třeba i další drážní vybavení.

Fotogalerie
10 fotografií