Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Letní útrapy šéfa Sněmovny: Vondráčka stihly zdravotní trable. Dostal infuzi a injekce

Autor: Jakub Veinlich - 
13. srpna 2020
19:39

Zdravotní komplikace se nevyhýbají nikomu. Své o tom ví v posledních dnech i šéf Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO). Ve čtvrtek proto musel i s ochrankou na rehabilitace. Když se ho Blesk Zprávy ptaly na podrobnosti, byl překvapený. Nakonec ale kápl božskou. Co stojí za jeho potížemi? Vysvětlení je poněkud překvapivé.

Letní měsíce bývají obdobím častých úrazů při různých venkovních aktivitách. U doktora skončil během letošních prázdnin i šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Místo letních radovánek si nyní užívá rána na rehabilitacích v centru sportovní medicíny. „Jsem v pohodě. Mám jen zablokovaná záda. Musím víc trénovat,“ reagoval na dotaz Blesk Zpráv, co ho trápí, a divil se, kde jsme k informaci o jeho zdraví přišli.

Bolesti zad už přitom skrýval ve středu v Senátu při projevu amerického ministra zahraničí Mikea Pompea. „Nikdo to na mě nepoznal,“ podotkl.

Jenže záda prý bolela postupně víc a víc. „Celou noc jsem kvůli tomu nespal. Je to docela bolestivé,“ přiznal v reakci pro Blesk Zprávy ohledně toho, že musel vyhledat odbornou pomoc. „Jsem po infuzi a nějaké injekci, tak to bude OK,“ věří Vondráček, kterého příští týden místo schůze ve Sněmovně čeká rodinná dovolená, která prý už nešla odvolat.

Neslavná příčina

A co že ho dohnalo až k doktorům? Vodák by se pousmál. Záda si prý „načal“ právě na vodě, když s rodinou sjížděl Ohři. Za vše prý ale může těžko uvěřitelná věc. „Samotná bezprostřední příčina je velmi neslavná. Nafukoval jsem ruční pumpou padddleboard a už to bylo,“ prozradil Vondráček původ svých bolestí.

Prázdninové zranění utrpěl i Klaus

Zdravotní komplikace přiznal nedávno na Sněžce také bývalý prezident Václav Klaus. Na Svatovavřineckou pouť na nejvyšší hoře tak v pondělí nevyšlápl tradičně celou cestu po svých, ale větší část cesty jel lanovkou.

„Před dvěma měsíci jsem si při tenisu natrhl lýtkový sval, a když už jsem myslel, že je všechno v pořádku, tak mě to začalo bolet víc a víc. Najednou se ukázalo, že se to přeměnilo v trombózu, takže bych správně vůbec neměl chodit. Doufám, že příští rok zase budu moci jít pěšky,“ řekl bývalý prezident, kterému bude v příštím roce 80 let.

Video  Klaus: „Koronaviru se nebojím.“ Na testy ale přesto musel, varoval i před inflací.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa