Povedená dvojice přepadla hernu v Holýšově koncem července. Dovnitř lupiči vtrhli v půl druhé ráno. „Hlavy měli zakryté textílií a v rukách sekeru a dřevo. Za přepážkou byl zaměstnanec provozovny (38), kterého opakovaně udeřili do hlavy a způsobili mu životu ohrožující těžké poranění,“ popsala policejní mluvčí Martina Korandová.

Video
Video se připravuje ...

Maskovaní lupiči přepadli na Domažlicku hernu a zranili obsluhu, oba skončili ve vazbě. PČR

Prohráli peníze

Hernu i zraněného poté prohledali, sebrali peníze a zmizeli. Den předtím oba údajně v herně prohráli peníze na automatech a nejspíš se brutálním činem chtěli finančně zahojit. „Zraněný zaměstnanec musel podstoupit neodkladnou operaci a hospitalizaci,“ řekla Korandová.

Policisté měli k dispozici kamerové záznamy. Úspěšné bylo i pátrání v okolí herny. „Tam policisté z obvodního oddělení Holýšov nalezli vyrobené kukly a další důkazní materiál,“ doplnila Korandová. Nakonec si vytipovali dva možné pachatele. Došli si pro ně ve středu ráno.

„Mladšího zadrželi na jedné ubytovně v Holýšově a druhého v Kralovicích. Oba se k činu doznali,“ dodala Korandová. Lupičům hrozí až 12 let ve vězení, na soud si počkají ve vazbě.

Fotogalerie
5 fotografií