Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tatínek dvou dětí Richard (†34) zemřel při nehodě traktoru u Olešky: Lidé přispívají na jeho rodinu

Autor: jel - 
14. srpna 2020
06:05

Koncem července se stala tragická nehoda u obce Oleška, která si vyžádala dva lidské životy. Při havárii traktoru, který se skutálel z kopce, tam zahynul tatínek dvou dětí Ríša a teprve patnáctiletý mladík. Známí Richarda nyní vyhlásili sbírku na pomoc jeho rodině, vybralo se v ní už přes milion korun.

Tragickou zprávu se paní Pavla J. dozvěděla v pondělí 27. července. „Její drahý manžel Ríša zemřel při nehodě. Ríšův nečekaný odchod celou rodinu hluboce zasáhl,“ uvadí stránky sbírky s tím, že kromě rodiny po sobě táta zanechal také částečně opravené venkovské stavení, pole i zvířata. 

Známí a přátelé se proto rozhodli pomoci paní Pavle v těžké životní situaci alespoň finančně. Zvedla se velká vlna solidarity a ve sbírce je nyní vybráno přes milion korun. Lidé v komentářích vyjadřují ovdovělé paní i její rodině soustrast a vzpomínají na Ríšu jako na skvělého muže.

„Ráda jsem pomohla a sdílela dále, je to nádherné, že se najdou dobré duše, které pomohou. Vím, že život milujícího otce nelze nahradit penězi, ale alespoň pomohou v té nejtěžší chvíli jako malá jiskřička naděje, že brzo bude líp,“ napsala paní Vlaďka. „Na památku Ríši, úžasného manžela a táty, kamaráda a člověka,“ připojil se anonymní dárce.

Někteří dokonce připojili své vzpomínky na tragicky zesnulého tatínka. „Jednou jsem potřeboval přestěhovat gauč. Sháněl jsem dodávku a náš společný kamarád přijel s Ríšou. Ríšu jsem v té době vůbec neznal, ale přesto se sebral, vzal svoji dodávku a přijel pomoci neznámému klukovi přestěhovat gauč,“ vzpomíná Adam. „Nic za to samozřejmě nechtěl, za mě definice člověka s dobrým srdcem,“ dodal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání