Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ženu v těhotenství bolela hlava: Po porodu jí našli nádor na mozku!

Autor: jžk - 
18. srpna 2020
22:14

Dominique Nicholsonová (31) se v červenci 2019 zrovna stala dvojnásobnou maminkou, když jí lékaři diagnostikovali nezhoubný nádor na mozku. Radost z nového dítěte se změnila v hrůzu, že její dcerky Freya a Erin budou vyrůstat bez mámy.

Bolesti hlavy a únavu pokládala Dominique za příznaky spojené s těhotenstvím, to samé trápení si totiž prožila i při tom prvním. Míň jak měsíc po porodu se však bolesti zhoršily natolik, že musela do nemocnice, kde jí lékaři objevili nezhoubný meningiom 2. stupně, velký asi 4 centimetry.

„Jak to mohlo v mé hlavě tolik narůstat? Měli jsme si užít první vzácné chvíle s Erin. Freya byla nadšená, že je velká sestra. A místo toho mi bylo řečeno, že mám nádor na mozku,“ podělila se o svůj příběh Dominique, která se pokládá za jednu z těch šťastných. Šíří proto povědomí o zákeřném nádoru a snaží se podpořit kampaň „Great Minds“, s cílem získat finanční prostředky na výzkum nemoci a pomoc pacientům.

Chirurgové jí během sedmihodinové operace odstranili 99% nádoru, který kvalifikovali jako nerakovinotvorný a pomalu rostoucí. Ponechali jen malý kousek na krevní cévě. Třináct měsíců po operaci se Dominique stále zotavuje, především z šoku, který ponechal následky na její psychice. „Někdy se bojím, že nádor začne znovu růst, a panikařím, když mě rozbolí hlava,“ popisuje maminka dvou dětí, která nyní podstupuje pravidelná preventivní vyšetření.

Před samotnou operací byla hrůzou bez sebe. Nedokázala se smířit s představou, že by její děti měly vyrůstat bez matky. „Řekla jsem svému Daveovi, jak moc ho miluju a co bych ráda pro své holčičky udělala, kdybych tu už nebyla,“ řekla a dodala, že jim napsala dopisy pro případ, kdyby se operace nezdařila.

Děsivá zkušenost zcela změnila mladé ženě pohled na svět. Vybízí proto ostatní, aby neodkládali to, co vždy chtěli dělat,  a užívali si každou chvilku života naplno. „Chci na oplátku za své uzdravení dát něco zpět, tak jsem se rozhodla získat peníze na charitu, která nejenže financuje výzkum, ale také nabízí podporu diagnostikovaným, kteří jsou na tom mnohdy psychicky špatně,“ říká Dominique, která se rozhodla symbolicky začít běhat a tím přes podpůrnou stránku získávat peníze.

Dominique, její rodinu a charitu pro boj s mozkovými nádory můžete v případě zájmu podpořit zde.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi