Dva dny v týdnu – úterý a čtvrtek – kraloval seriálový špitál z Kamenice obrazovkám. Patnáct let měla Ordinace nejvyšší sledovanost a běžela ve stejných časech i dnech. Podle informací Blesku se teď ale Nova rozhodla udělat nečekaný krok.

Osudy Petra Rychlého (55) coby doktora Čestmíra Mázla nebo Radima Fialy (49) alias záchranáře Petra Hanáka a dalších bude promítat už jen ve čtvrtek. Běžet by měly hned dva díly za sebou. Na úterý místo nich zatím dle programu nasadí kulinářskou show MasterChef.

„Uvádět každý čtvrtek dva díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 za sebou bylo pro TV Nova jasným programovým rozhodnutím,“ říká tiskový mluvčí Martin Hradecký. Spíš to ale vypadá, že dopředu trochu skládají zbraně. Od lednového nasazení konkurenčního seriálu Slunečná na Primě totiž vlajkové lodi Novy přestal foukat vítr do plachet. Ve sledovanosti je nový seriál týden co týden porážel.

VIDEO: Poslední díl Ordinace této sezóny - co přinese?

Video
Video se připravuje ...

Poslední díl Ordinace této sezóny - co přinese? TV Nova

A moc tomu nepomohl ani koronavirus. Nova musela od 14. dubna místo premiérových dílů Ordinace nasadit reprízy sitcomu Comeback, protože neměla dost předtočených dílů. Zato Slunečnou mohli diváci sledovat alespoň jednou týdně, a to ve čtvrtek. „Koronavirová krize způsobila, že diváci nemohli seriál z kamenické nemocnice delší dobu sledovat, a dvě epizody za sebou tak nyní jejich touhu vidět milovaný seriál jistě lépe uspokojí,“ tvrdí Hradecký s tím, že TV Nova reaguje na celosvětový trend.

Divák je podle něj díky internetovým službám zvyklý dostávat během jednoho večera více akce, více emocí a větší množství příběhů najednou. Jasno bude od 27. srpna, kdy se Ordinace vrací na televizní obrazovky.

Zatímco Nova si naplánovala start premiérových dílů Ordinace od 27. srpna, Prima už od příštího týdne nasadí předpremiéry Slunečné proti nekonečnému seriálu TV Nova Ulici. V pondělí 17. 8. od 18:10 do 18:55 tak bude lákat diváky na první část 36. dílu seriálu, druhý den pak odvysílají druhou část tohoto dílu. Ve středu a čtvrtek potom zařadí další, 37. díl. A to samé za týden – od pondělí do čtvrtka budou premiéry dalších dvou dílů. Seriál, jak ho diváci znají, odstartuje 25. srpna. Čili o dva dny dřív než Ordinace. Vždy v úterý a ve čtvrtek od 20:15.

 

VIDEO: Prima rozjela Slunečné léto! Nová pecka herců ze Slunečné!

Video
Video se připravuje ...

Prima rozjela Slunečné léto! Nová pecka herců ze Slunečné! FTV Prima

Fotogalerie
122 fotografií