Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

10 mužů, kteří stojí ve stínu svých úspěšných žen a jsou s tím naprosto v pohodě

  • Muži, kteří stojí ve stínu svých úspěšných žen
    9. dubna 2021 | 06:00

    Říká se, že za úspěšným mužem stojí vždy silná žena. V dnešní době však není žádným překvapením, že tato role může fungovat i naopak. Stejně jako muži, tak i ženy mohou být ctižádostivé, mocné a ve své práci natolik úspěšné, že svými úspěchy zastíní svůj protějšek. Někdo by měl možná problém tuto skutečnost skousnout, netýká se to však těchto deseti mužů, kteří své úspěšné ženy naopak plně podporují. 

    Jestli by před pár lety bylo naprostý bizár, že by muž šel místo ženy na mateřskou, dnes už se tomu nikdo ani tak nediví. Přestože jsou manželé těchto slavných dam ve své kariéře velmi úspěšní, jejich ženy je svými úspěchy zastiňují. A oni jsou s tím naprosto v pohodě!

  • Princ Philip (99) a královna Alžběta II. (94)

    Svatba prince Philipa a královny Alžběty II. se uskutečnila v roce 1947. Od té doby byl pro ni neskutečnou oporou a podporoval ji ve všech jejich krocích. Měl za sebou úspěšnou námořní kariéru, dokonce sloužil během druhé světové války. Svatbou s královnou Alžbětou II. se vzdal řecké i dánské koruny a konvertoval k anglikánské církvi. Změnilo se tak pro něj mnohé. "Myslela jsem si, že budu mít kariéru u námořnictva, ale ukázalo se, že není šance. Nebylo na výběr, prostě se to stalo. Člověk musí dělat kompromisy. Takový je život. Přijal jsem to, snažil jsem se z toho dostat to nejlepší," uvedl později britský princ

    Královně byl oporou dlouhých třiasedmdesát let a dožil se úctyhodných 99 let!

    Prince Philip. Kdo byl záhadný muž, který si vzal královnu, ale nebyl králem? Podívejte se na video:

  • Don Gummer (73) a Meryl Streep (71)

    Don Gummer a Meryl Streep
    Autor: profimedia.cz

    Poprvé se setkali v roce 1978, kdy byla herečka po smrti svého přítele vyhozena z bytu a její bratr jí přišel na pomoc právě s Donem. O šest měsíců později proběhla svatba. Herečka uvedla, že jsou oba rozdílné povahy, ale to je přesně důvod, proč si tak rozumějí. Být ženatý s hollywoodskou hvězdou filmového plátna, kterou Meryl bezesporu je, není určitě nic jednoduchého. Don jí však při všech jejích klíčových okamžicích kariéry byl po boku a neustále ji podporoval. Když Meryl Streep v roce 2012 získala třetího Oscara, zahrnula do děkovné řeči právě svého manžela. "Chci, abys věděl, že všechno, čeho si v životě vážím, mám díky tobě," uvedla. Jejich manželství trvá už přes čtyřicet let a patří mezi ty nejstabilnější v Hollywoodu. Don je uznávaným sochařem. Mají spolu čtyři děti.

  • Benjamin Millepied (43) a Natalie Portman (39)

    Benjamin Millepied a Natalie Portman
    Autor: profimedia.cz

    Díky filmu Černá labuť z roku 2010 nezískala Natalie Portman pouze svého prvního Oscara, ale našla také životní lásku. Tou je tanečník a choreograf Benjamin Millepied, se kterým se seznámila právě během natáčení. O dva roky později se jim narodil syn Aleph, v roce 2017 dcera Amalia. Svou ženu Benjamin podporoval za každých okolností. Dokonce se kvůli Natalii rozhodl konvertovat k judaismu, a když natáčela v roce 2014 svůj režijní debut, rozhodl se přestěhovat se za ní na nějakou dobu do Jeruzaléma. Ona se zase rozhodla pro něj opustit Hollywood a žít v Paříži. 

  • Stedman Graham (69) a Oprah Winfrey (66)

    Stedman Graham a Oprah Winfrey
    Autor: profimedia.cz

    Pokud žijete s tak slavnou ženou, jakou Oprah Winfrey je, časem se z vás stane "pan Oprah". Stedman Graham, přítel populární moderátorky, je ve skutečnosti úspěšný pedagog, autor několika bestsellerů, podnikatel a veřejný mluvčí, založil neziskovou organizaci Athletes Against Drugs, která propaguje zdravý způsob života a sport mladým Američanům. Poprvé se s Oprah setkal na charitativní akci v roce 1986 a od té chvíle jejich vztah trvá. Zasnoubili se v roce 1992, ale nikdy svůj vztah nezpečetili manželským slibem. Oprah pro magazín Vogue prozradila, že kdyby se tak stalo, tak si myslí, že by šli brzo od sebe. Takhle jim to jako nesezdaným a bezdětným funguje prý nejlépe.

  • Alasdhair Willis (48) a Stella McCartney (48)

    Alasdhair Willis a Stella McCartney
    Autor: profimedia.cz

    Alasdhair Willis se stejně jako jeho žena pohybuje ve světě módy. Od roku 2013 je tvůrčím ředitelem populární firmy Hunter. Ve svém odvětví je tak stejně úspěšný jako jeho Stella. Vzali se v roce 2003 a tajemstvím jejich pevného vztahu je skutečnost, že si chrání své soukromí a příliš často se na veřejnosti společně neukazují. Mají spolu čtyři děti, které se také snaží držet v ústraní. Pár si zakládá na společném trávení času, své děti podporuje v jejich snech a cílech a o všem spolu komunikují.

  • Neil Murray (49) a Joanne Kathleen Rowling (55)

    Neil Murray a J. K. Rowling
    Autor: profimedia.cz

    Vidět tento pár bok po boku ve společnosti se jen tak nepoštěstí. Autorka legendárního příběhu o čarodějnickém učni Harrym Potterovi si v roce 2001 vzala skotského anesteziologa Neila Murraye, s ním má dvě děti. Oba za sebou měli již jedno nepovedené manželství. Když Joanne a Neila seznámili společní známí ve skotském Edinburghu, viděla spisovatelka ve svém budoucím muži dospělou verzi Harryho Pottera: měl krátké tmavé vlasy a nosil kulaté brýle. Brzy po seznámení se konala svatba a Joanne tvrdí, že v Neilovi našla muže, kterého celou dobu hledala.

  • Shelby Bryan (74) a Anna Wintour (70)

    Shelby Bryan a Anna Wintour
    Autor: profimedia.cz

    Anna Wintour patří bezesporu mezi nejmocnější ženy módního průmyslu. Nevybrala by si jen tak nějakého muže, a proto se jejím druhým manželem stal úspěšný texaský podnikatel Shelby Bryan. Ten byl již na vysoké škole přezdíván "Velký Gatsby", protože všichni jeho přátelé věděli, že jednou bude opravdu úspěšný. S Annou se seznámil v roce 1999 na charitativním plese v New Yorku. Ani jeden však nebyl ještě rozvedený. Netrvalo však dlouho a oba opustili své tehdejší partnery a začali nový vztah. Shelby Annu doprovází na významných událostech, jinak se ale drží spíš zpátky. "Jsem možná trochu staromódní, ale věřím, že osobní život každého člověka by měl být soukromý," řekl.

  • Daniel Moder (51) a Julia Roberts (52)

    Daniel Moder a Julia Roberts
    Autor: profimedia.cz

    Hollywoodská hvězda s nejkrásnějším úsměvem svého manžela kameramana Daniela Modera poznala v roce 2000 při natáčení filmu Mexičan. Herečka několikrát uvedla, že do té doby byla jen workoholičkou a sobeckou mrchou a že teprve její manžel a později tři děti změnili její život. "Manžel ve mně objevil to dobré. Udělal ze mě lepšího člověka," prozradila. V osobním životě se vyhýbají pozornosti médií a své děti se snaží vychovávat v soukromí. Daniel Moder pracoval například na filmech Pan a paní Smithovi nebo Spider-Man 3.

  • Andrew Upton (54) a Cate Blanchett (51)

    Andrew Upton a Cate Blanchett
    Autor: profimedia.cz

    Oba pocházejí ze stejných kruhů, stejné země, a dokonce spolu pracovali, než se stali párem. Manžel oscarové herečky je australský dramatik, scenárista a režisér, ale jak sám říká, není ani z půlky tak úspěšný jako ona a nevadí mu žít ve stínu své krásné ženy. Dokonce se sám nazývá "rukou", protože to je často jediná část těla, která je z něj na společných snímcích vidět. Zpočátku spolu Cate a Andrew moc dobře nevycházeli. Jednou se však potkali na pokeru a po jednadvaceti dnech randění se zasnoubili a následně vzali. Mají spolu čtyři děti a společně také pracují na různých divadelních a filmových projektech.

  • Alexis Ohanian (37) a Serena Williams (38)

    Alexis Ohanian a Serena Williams
    Autor: profimedia.cz

    Manžel americké profesionální tenistky – odborníky často označované jako nejlepší tenistka v dosavadní historii tenisu – Alexis Ohanian je stejně úspěšný. Tento mladý podnikatel a investor je spoluzakladatelem společnosti Reddit, jedné z nejdůležitějších sociálních a zpravodajských platforem ve Spojených státech. Tento rok všechny překvapil, když promluvil o své rezignaci. Z funkce odešel hlavně proto, aby vytvořil lepší svět pro svou dceru Olympii. Vedle odstoupení z představenstva oznámil, že budoucí zisky ze svých akcií Redditu věnuje neziskovce Know Your Rights Colin Kaepernick na pomoc černé komunitě, které ostatně daroval už milion dolarů. Alexis dokonce tři měsíce strávil na mateřské dovolené, aby se jeho žena mohla plně soustředit na svou kariéru. "Všichni muži by měli jít na mateřskou. Serena a já máme ohromné štěstí, že se můžeme svému dítěti naplno věnovat. I přes všechny výhody musím přiznat, že to bylo ohromně psychicky i fyzicky náročné období. Nic a nikdo na světě mě tehdy nemohl odtrhnout od mé manželky a dítěte," uvedl.

    Stát ve stínu svých slavnějších manželek určitě není jednoduché, ale ještě složitější to mohou mít děti slavných. Jak to zvládají české děti celebrit, třeba herec Vladimír Polívka, který je synem Bolka Polívky a Chantal Poullain? To se dočtete v novém Blesku pro ženy, který koupíte v novinových stáncích, nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické verzi v našem iKiosku ZDE.

    Autor: red

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.