Zpěvák, který se po banální operaci srdeční chlopně nedokázal probudit z narkózy a několik týdnů byl v bezvědomí, leží už 152 dní na kardiologii v Nemocnici Na Homolce a stále se nemá k životu. „Je to běh na dlouhou trať, i když už je částečně při vědomí. Za tátou zítra samozřejmě půjdu a pogratuluju mu k narozeninám za vás za všechny,“ řekla deníku Aha! dcera Ester Lauferová (51).

Ta se domluvila s lékaři, že žádné návštěvy u otce se zatím konat nesmí. To ale samozřejmě jeho přátele moc mrzí, nejvíce asi jeho kolegyni, zpěvačku Jarmilu Gerlovou (77), která byla kdysi Lauferova sboristka, než přešla ke Karlu Gottovi. (†80). Přece jen se s Josefem zná od roku 1971.

Právě tehdy z ní, tehdejší studentky konzervatoře a barové zpěvačky, Laufer udělal svoji sboristku. „Chtěl k sobě dvě, které ale nebudou někde vzadu, ale vepředu,“ vzpomíná Gerlová, která tak začala ještě s Vlastou Kahovcovou (76).

VIDEO: Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala?

Video
Video se připravuje ...

Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala? Bára Horáková, Lukáš Červený

Spolu s nimi se dostala i na Kubu, kde vznikla na pláži památná černobílá fotografie. „Jsme na ní Pepík, já a Vlasta. Když jsem Pepíkovi tu fotku ukazovala na jeho osmdesátinách, vyhrkl na mě: Tu fotku chci, a zarámovanou!“ prozrazuje Jarmila.

Právě toto přání chtěla Lauferovi splnit, ale zatím se nedaří. „K tomu jsem ještě Pepíkovi napsala pár řádek a řekla jsem si, že i když je to dárek k osmdesátinám, dám mu ho až k těm dalším narozeninám,“ vysvětluje. „A teď mi nezbývá než čekat, jestli se nestane zázrak a já to budu moci Pepíkovi předat,“ komentuje smutně svízelnou situaci.

Přece jen Lauferovi vděčí za mnohé - v podstatě za to, jakým směrem se její kariéra ubírala. „Byl to on, kdo na nás s Vlastou upozornil, proto nás chtěl potom i Karel Gott. A začalo naše nejkrásnější období v životě,“ přiznává Jarmila. „A když jsme potom začaly s Vlastou zpívat s Karlem, Pepík chodil po Praze a všude říkal: Gott mi ukradl sboristky,“ dodala pobaveně Gerlová.

VIDEO: Josef Laufer: Až natáhnu brka, tak po mně zbyde hromada železa! 

Video
Video se připravuje ...

Josef Laufer jako Terminátor: Až natáhnu brka, tak po mně zbyde hromada železa! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
7 fotografií