Princ William, jeho choť Kate Middletonová (38) a jejich tři ratolesti, princ George (7), princezna Charlotte (5) a benjamínek princ Louis (2), se rozhodli strávit hned první týden po koronavirové karanténě na dovolené. Na sedm dní si královská rodinka vyrazila na ostrovy Scilly, kornské souostroví tvořící nejjižnější část Britských ostrovů, která leží v Atlantském oceánu. Za pobyt v takzvaném Dolphin House, v nádherné kamenné vilce s šesti ložnicemi, se v hlavní sezoně platí přibližně 5 tisíc liber, tedy více než 145 tisíc českých korun týdně.

Následníka trůnu a jeho rodinné příslušníky však tato dovolená nestála ani pětník: krásná nemovitost totiž patří k majetkům prince Charlese (71), a tak ji svému nejstaršímu synovi a následníku trůnu jistě milerád propůjčil. Sám William má na toto místo samé nádherné vzpomínky a jistě by byl rád, aby si ho nyní zamilovaly i jeho děti. V dětství zde totiž společně s maminkou, princeznou Dianou (†36), a bratrem Harrym (35) trávil každé léto.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Ostrov, na němž je dům Dolphin House k nalezení, je docela maličký, a žije na něm pouze 175 stálých obyvatel. Je přístupný pouze po moři anebo vzduchem – vévodové z Cambridge se sem pravděpodobně dopravili vrtulníkem z letiště Newquay. Tento let nejspíš trval jenom pár minut, čímž po sobě zanechal mnohem menší uhlíkovou stopu, než jakou vydávají například oblíbené tryskáče vévody a vévodkyně ze Sussexu, tedy Harryho a Meghan Markleové (39), kteří si i v době pandemie viru covidu-19 dopřávali lety z USA do Kanady.

Dolphin House je jen kousek pěšky od pláže a je skutečně líbezným stavením – jak se ostatně můžeme přesvědčit v naší galerii. Má například nádherně vybavený salonek s krbem a výhledem na moře, kuchyni v bílo-modré barvě, jídelnu s „jeskynními“ zdmi a útulné pokojíčky pro děti. Nechybí pochopitelně ani terasa s venkovním posezením a velká zahrada. Na takovémto místě život vypadá skutečně pohádkově a není pochyb, že tu William se svou paní a třemi rošťáky prožil příjemnou dovolenou, malé vydechnutí od královských povinností, jimž se věnuje i v době zuřícího koronaviru.

VIDEO: Princ William a vévodkyně Kate na cestě po Skandinávii.

Video
Video se připravuje ...

Princ William a vévodkyně Kate na cestě po Skandinávii youtube.com/ EasyTech/BPŽ

Fotogalerie
125 fotografií