Největší folklórní akce v Česku bude letos poprvé bez lidí. Město jako organizátor oslav tak reagovalo na epidemii koronaviru, aby ochránilo návštěvníky před možnou nákazou.

„Rada rozhodla o zrušení stánkového prodeje v době konání slavností i pódiových pořadů, které každý rok přilákaly do ulic města až 80 tisíc lidí,“ uvedl mluvčí města Josef Babor.

Obveselí diváky on-line

Chodští muzikanti, zpěváci, tanečníci i vypravěči natočili v předstihu pořady, které se k příznivcům folklóru dostanou prostřednictvím internetu v rámci mnohahodinového streamu. Ten se bude vysílat z Kulturního centra pivovar.

„Program slavností poběží na stránce od soboty 15. srpna od 12 hodin do pozdního večera. A to na www.chodskeslavnosti.cz a na facebookovém profilu Městského kulturního centra v Domažlicích,“ řekl Babor.

Koláče a kroje jen spontánně

Očekává se, že chodští muzikanti a zpěváci budou v sobotu odpoledne a večer spontánně muzicírovat v centru města. V neděli před polednem pak na vrchu Vavřineček nad Domažlicemi po skončení mše svaté.

„Věříme, že ulice města ožijí do jisté míry chodskými kroji, muzikou a vůní koláčů. Půjde ale o setkání neorganizovaná,“ dodal Babor.

Fotogalerie
13 fotografií