Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kdo se často chová k druhým chladně a lhostejně? Je to těchto pět znamení!  

/
  • (iStock)
    12. srpna 2020 ● 06:00

    Jsou chladní, lhostejní, rezervovaní, necitelní a nezajímají je emoce a problémy druhých. Ne vždy, ale dost často. Pokud jste se někdy setkali s takovým člověkem, víte, co ho charakterizuje. Ani trochu ho nezajímá to, co cítíte. Která znamení zvěrokruhu mají k takovému chování nejblíž?

    Chlad a lhostejnost bývá nejčastěji pouhým obranným mechanismem. Většinou se tak tito lidé chovají proto, že nechtějí, aby jim někdo ublížil nebo aby je zneužil. Postaví si tedy zeď lhostejnosti, aby je chránila před okolním světem. S netečnými jedinci je ale velmi těžké udržovat blízké vztahy. To však neznamená, že tuto jejich hradbu nemůžete prolomit. Která znamení k nim patří?

  • 1.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Možná se divíte, že by někdo, kdo se narodil ve znamení Raka, mohl být považován za chladného, když je o něm známo, že je velmi citlivý a emotivní. Ale jsou to právě jejich emoce, které z nich mohou vytvořit lhostejné bytosti. Zvláště tehdy, pokud už někdy dřív byli Raci někým zrazeni nebo jim někdo hodně ublížil. Pak se budou chovat, jako by ho neznali a navenek budou působit chladně a nepřístupně. Drží v sobě totiž velmi dlouho zášť a budou se snažit, aby jejich nepřítel zaplatil za všechno, co se na nich dopustil.

     

  • 2.

    Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Kozorozi se ze zásady odmítají nechat se pohltit svými emocemi. Raději tedy budou navenek vypadat jako lhostejní a neempatičtí, než aby druzí jejich skutečné pocity odhalili. Navíc si myslí, že být příliš sentimentální nebo uvězněný v minulosti může způsobit, že budou na druhé působit jako slaboši a zbabělci. A oni se tak nechtějí prezentovat ostatním lidem. Jsou tedy radši, když je druzí považují za praktické a logické osoby, které mají vše pod kontrolou.

  • 3.

    Vodnář (20. ledna - 18. února)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    Vodnáři rádi udržují své emoce pod kontrolou a byli by nejraději, kdyby to dělali i ostatní lidé. Vodnáři se nechtějí namáhat s tím, aby pomohli někomu, kdo má nějaký emocionální problém. Když se tomu mohou vyhnout, jsou rádi. Rozhodně nepatří k těm, kteří by druhým nabídli rameno, aby se na něm vyplakali. Proto mohou na druhé působit rezervovaně a doslova jako studené psí čumáky, ale jim to nevadí. Udělali jste nějakou chybu? Je to váš problém, Vodnář s vámi nebude soucítit.

     

  • 4.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Jsou chvíle, kdy Panna skutečně věří, že je nejchytřejší osobou v místnosti a že všichni ostatní jim nesahají ani po paty. Protože se tolik soustředí na to, co se děje v jejich hlavě, mohou někdy ignorovat, co se děje v jejich srdci. Můžou proto působit na první pohled necitelně a chladně. Mají sklon usilovat o dokonalost, a to způsobuje, že mají jen minimální pochopení pro nedostatky a chyby, které jsou lidem vlastní. Panny nejsou záměrně chladné; vlastně možná ani nevědí, že tak na druhé působí.

  • 5.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Blíženci a chladní? Kdo by to řekl, ale Blíženci mohou být velmi nepředvídatelní. V jednu chvíli jsou vřelí a přívětiví, za chvíli jsou chladní a nepřátelští. Jedinou věcí, na kterou se můžete spolehnout, je, že nikdy nejsou úplně lhostejní. Pokud jste jim ublížili nebo někomu, koho milují, můžete si být jistí, že vám dají vám pěkně nahlas vědět, co se jim nelíbí. Nezajímá je, jestli se pokusíte se omluvit, budou jako kámen a vaše pocity budou ignorovat. Požádejte je proto o odpuštění až ve chvíli, kdy trošku vychladnou a budou přátelštější.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz