Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pietní místo v Bohumíně: Lidé chodí za 11 obětí tragického požáru zapalovat svíčky

Autor: ČTK - 
9. srpna 2020
14:30

Uctít oběti sobotního požáru v Bohumíně, při kterém zemřelo 11 lidí včetně tří dětí, chodí místní. Ti vytvořili pietní místo v Nerudově ulici hned naproti domu, kde k tragédii došlo. S největší pravděpodobností šlo o žhářský útok. Svíčky jako první přišly zapálit děti, z nichž některé byly svědky tragické události, při níž lidé před ohněm vyskakovali z domu.

„Stála jsem přímo tady, na tomhle místě a viděla jsem, jak ti lidi padají,“ řekla u pietního místa patnáctiletá Michaela. Zapálením svíček podle svých slov chtěla uctít památku zemřelých. Dívka uvedla, že znala chlapce, kteří v bytě uhořeli. Podle ní v bytě bydlela rovněž těhotná žena. K pietnímu místu přišla svíci zapálit i žena, která uvedla, že v bytě měla svého kolegu. Blíže o tragédii hovořit nechtěla. Stejně jako někteří další, kteří k místu přišli.

Narozeniny skončily tragicky

S největší pravděpodobností za požárem stojí rodinné neshody, uvedl dnes místostarosta Igor Bruzl (ČSSD). Podle devětadvacetiletého obyvatele domu Miroslava, který si dnes s rodinou přišel pro své věci, jde o obrovskou tragédii. „Známe ty lidi, kterým se to neštěstí stalo,“ uvedl. Podle něj šlo o tříčlennou rodinu se zhruba osmiletým chlapcem.

V bytě údajně byla narozeninová oslava, na kterou přišly i děti sousedů z nižšího patra. Chlapci si podle něj spolu hrávali. „Slyšel jsem, že jeden z nich slavil narozeniny, takže tam šly ty děti a stala se ta věc,“ řekl obyvatel domu. Na oslavu prý přišli i lidé z vyššího patra. „Znali jsme se s paní, která bydlela ve čtvrtém podlaží a měla tam děti,“ řekl. Podle něj jejich matka v době tragédie v bytě nebyla, protože pracovala v obchodě. „Jsme z toho úplně hotoví,“ uvedl.

Na místě stále pracují policejní vyšetřovatelé. Celé dopoledne k místu tragédie přicházejí lidé. Diskutují o zásahu hasičů i možných motivech tragické události. Během dne do domu přicházeli také jeho obyvatelé, kteří si mohli přijít vyzvednout potřebné věci. V domě totiž stále nefunguje elektrický proud a jeho zapojení zřejmě bude možné později, než se původně očekávalo.

Požár vypukl v Nerudově ulici v části Nový Bohumín krátce před 18:00, konkrétně v 11. patře. Šest lidí, včetně tří dětí, zemřelo v bytě. Dalších pět lidí poté, co se snažili před ohněm uchránit skokem z domu. Během požáru bylo deset lidí zraněno, včetně dvou hasičů a policisty. V nemocnicích zůstávalo dnes dopoledne pět lidí.

alzbeta59 ( 10. srpna 2020 03:41 )

vicky, v tomto horku? Blbnete lidi??

Uživatel_5361278 ( 10. srpna 2020 00:56 )

Co to bylo za magora, jestli si chtel vyrizovat ucty z rodinou, proc zabijel i nevinny lidi, kteri byli sousedi a deti proboha!!
Trest smrti by byl v tomto pripade adekvatni a stejnej jako u obeti, polit horlavinou a zapalit!!! Uprimnou soustrast vsem pozustalym😭

Walter ( 9. srpna 2020 15:47 )

Ošetřovatelky a sestřičky pár babek, ale příbuzní v Bohumíně statisíce . Tak se počítá lidské životy jiných ras než bílých? A jak byla ohodnocena hl. hygienyčka severní moravy, když nechala rozšířit virus po celé moravě. Hnus a svinstvo !!!

TomasLB ( 9. srpna 2020 15:32 )

Dostanou odškodné... Super. Když chytne bílý byt tak také dostane podporu?

y1xcvbnm ( 9. srpna 2020 15:27 )

jen aby nevzplál celý Bohumín!! Je přece zákat rozdělávání ohňů do odvolání

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání